Έρανος για φαγητό μαθητών σε σχολεία

13:17 6/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Μάλιστα ως φαίνεται η επιστολή που εστάλη στους γονείς είχε αποτέλεσμα και έτσι σιτίζονται τα παιδιά του σχολείου.

«Αγαπητοί μας Γονείς,

Οι δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τη σχολική κοινότητα της αγροτικής επαρχίας. Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι και στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες τους να τους εξασφαλίσει το μεσημεριανό γεύμα τους, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη

Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου, άρχισε η διανομή φαγητού σε 40-50 παιδιά καθημερινώς και στα δύο δημοτικά σχολεία.

Το φαινόμενο όμως συνεχώς και επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να μοιράζεται σε αρκετά παιδιά ακόμη και το δεκατιανό τους κατά τα διαλείμματα. Όλα τα προϊόντα, πρέπει να σημειώσουμε, τα προσφέρουν διάφορες επιχειρήσεις τις ευρύτερης περιοχής που συνεργάζονται με την Ιερά Μητρόπολη μας.

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου παρατηρήσαμε, λόγω της επιδείνωσης του φαινόμενου, να στερούνται του δεκατιανού τους ακόμα περισσότερα παιδιά στο σχολείο μας. Στην έκκληση μας για βοήθεια ανταποκρίθηκε, μετά από αίτημα μας, η Τράπεζα Χανίων που μας πρόσφερε, για δύο μήνες, 20 κουλούρια καθημερινώς, μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Ως Σύλλογος Γονέων καλούμε όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα και όποτε μπορούν να βάζουν, μαζί με το δεκατιανό του παιδιού τους, ότι επιπλέον μπορούν (φρούτο, κέικ, σάντουιτς, κουλουράκια, κ.α.) ώστε τα παιδιά να το αφήνουν στο γραφείο του διευθυντή και από εκεί θα γίνεται η διανομή τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας, τη συνεργασία σας και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα