ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Με εντολή εισαγγελέα να ερευνηθούν όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Φύλλο και φτερό θα γίνει η πολυσηζητημένη λίστα, δύο χρόνια μετά από την παράδοσή της σε ελληνικά χέρια. 

Συγκεκριμένα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έδωσαν γραπτή  παραγγελία προς το ΣΔΟΕ να αξιοποιηθεί επί της ουσίας το περιεχόμενο της λίστας που παρέλαβαν σε ηλεκτρονικό αρχείο, την περασμένη Δευτέρα.

Τα ονόματα όσων περιλαμβάνονται σε αυτή, θα ελεγχθούν για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλα οικονομικά

αδικήματα που ενδεχομένως διαπιστωθούν στην πορεία των ερευνών.

Εισαγγελικές πηγές έλεγαν σχετικά με τη δυνατότητα της Ελληνικής δικαιοσύνης να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο της λίστας ότι: το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε τα στοιχεία στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τελικά αυτά, έφθασαν στους εισαγγελείς, με επίσημο πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής».

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που είχαν εντοπιστεί λόγω της μη νόμιμης απόκτησης των στοιχείων από την  HSBC στην Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ελεγχόμενοι μπορούν στο πλαίσιο του νόμου, να προσέρχονται στις αρμόδιες αρχές και να διακανονίζουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, αποφεύγοντας έτσι, το ενδεχόμενο να βρεθούν στο μέλλον κατηγορούμενοι για φορολογικά αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα