ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι κινητοποιήσεις των δικαστών, που αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους.

Οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν να προχωρούν στην αυτεπάγγελτη αναβολή όλων των δικών που έχουν προσδιοιρστεί στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας από τις 17Σεπτεμβρίου που ανοίγουν επισήμως τα ακροατήρια μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Απόφαση, που θα έχει μεγάλες επιπτώσεις κυρίως στην εκδίκαση χιλιάδων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, που αποτελούν και ένα από τα στοιχήματα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, αποφάσισαν να μην δημοσιεύουν καμία

απόφαση ,εκτός από επείγουσες ,ενώ όπως οι δικαστές του ΣτΕ προαναγγέλλουν προσφυγές στο Μισθοδικείο .

Σε ψήφσιμά της η Ενωση Διοικητικών Δικαστών :

Επισημαίνει ότι:

-Οι Δικαστικοί Λειτουργοί των Διοικητικών Δικαστηρίων, έχουν πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία της χώρας κατά τα τελευταία έτη. Γιʼ αυτό το λόγο, ποτέ δεν ζήτησαν την εξαίρεσή τους από μέτρα που αφορούν περικοπές των αποδοχών τους, έστω και αν δεν διαφαίνεται, προς το παρόν, να επιφέρουν οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, ως προς την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της Χώρας.

-Οι Δικαστικοί Λειτουργοί των Διοικητικών Δικαστηρίων συντέλεσαν αποκλειστικά στην επίτευξη του στόχου της μείωσης των φορολογικών υποθέσεων, για τον αριθμό των οποίων, δεν ευθύνονται αυτοί, και τούτο, χειριζόμενοι αριθμό υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις υπερέβη σε σημαντικό ποσοστό τα όρια που τίθενται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δικαστηρίων τους.

Διαπιστώνει ότι:

-Η υπεύθυνη αυτή στάση μας έχει παρεξηγηθεί από την τωρινή, όσο και την προηγούμενη Κυβέρνηση και έχει εκληφθεί αφενός ως δεδομένη αφετέρου ως ένδειξη αδυναμίας, με αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 01.07.2012, η οποία συνυπολογιζομένων των εως σήμερα μειώσεων μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών, συνολικά την τελευταία διετία.

Εκτιμά ότι:

-Η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας των τελευταίων χρόνων και η συνεχής μισθολογική υποβάθμιση των δικαστών οδηγούν στην υπαλληλοποίηση των λειτουργών της Δικαιοσύνης με ολέθρια για τη Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία αποτελέσματα. Eνόψει αυτών και για να αποτραπεί η καταρράκωση της λειτουργικής και προσωπικής τους ανεξαρτησίας, η οποία συνδέεται άμεσα με ένα επίπεδο αξιοπρεπών αποδοχών, όπως έχει κριθεί και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά, πρόσφατα, και από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα