Άνω-κάτω με τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών εξαιτίας λανθασμένης είδησης

Το ΑΜΠΕ μετέδωσε στις 16:09 είδηση, σύμφωνα με την οποία η Ομοσπονδία Διοικητικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα οι γραμματείες των πανεπιστημίων προκειμένου να είναι δυνατές οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών.

Ωστόσο η συγκεκριμένη είδηση δεν ισχύει και πιθανότατα οφείλεται σε εσφαλμένο ρεπορτάζ, καθώς δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για πρόταση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων που κατατέθηκε στη γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας αλλά δεν ενεκρίθη.

Επομένως

δεν είναι δυνατές οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα ενώ το ΑΜΠΕ δύο ώρες μετά στις 18:09 ακύρωσε το τηλεγράφημα από το οποίο παρασύρθηκαν αρκετά ηλεκτρονικά μέσα και μετέδωσαν τη λανθασμένη είδηση επιτείνοντας τη σύγχυση.

Εξάλλου οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφασίζουν νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα.

Στις 20:01 ο Φραγκίσκος Βορτελίνος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ διέψευσε την πληροφορία, που μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και αναπαράχθηκε από διάφορα μέσα.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τις 21/10/13. Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία», δήλωσε ο κ. Βορτελίνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα