Αναμένονται εξελίξεις σε κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις

Πρώην υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους η Βουλή θα αποφασίσει άρση της ασυλίας τους, αποτελούν τον βασικό καμβά των δικαστικών υποθέσεων.

Η δίκη του πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη, που έχει ξεκινήσει αναμένεται να συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση που αφορά σε

ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συνδέεται με τα αποκαλούμενα μαύρα ταμεία της Ζίμενς. Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα αποφανθούν για την ενοχή ή μη του πρώην υπουργού και των υπολοίπων κατηγορουμένων που μοιράζονται μαζί του το εδώλιο.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη δίκη με κατηγορούμενο πρώην πολιτικό πρόσωπο. Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετράει το χρόνο που θα βρεθεί στο εδώλιο ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης,ο οποίος παραμένει κρατούμενος μετά την έκδοσή του από την Κύπρο στην Ελλάδα για την υπόθεση της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται πάλι μία σειρά από σημαντικές ανακρίσεις που διενεργούν οι δικαστές κατά της Διαφθοράς. Υποθέσεις που αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχουν σχέση με προμήθεια άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, είτε με διακίνηση μίζας για την προμήθεια ιατρικών ειδών.

Το ενδιαφέρον κομμάτι σε αυτές τις ανακρίσεις είναι ότι πολλοί κατηγορούμενοι προκειμένου να επιτύχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση όταν φτάσει η ώρα της κρίσης στο δικαστήριο, έχουν ήδη επιστρέψει περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου, ενώ το ...παράδειγμά τους εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι κατηγορούμενοι στο μέλλον.

Από την πλευρά τους, τέλος, οι ανακρίτριες στο Εφετείο της Αθήνας περιμένουν την απόφαση της Βουλής για να ξεκινήσουν την αποστολή κλήσεων προς απολογία στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, για τα οποία η Βουλή θα αποφασίσει θετικά για την άρση της ασυλίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα