ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τρόφιμα σε άπορους Έλληνες (και μόνο Έλληνες) μοιράζει από τις 9:00 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα η Χρυσή Αυγή, ενώ στο σημείο μπορεί κανείς να δώσει και αίμα. Για ρατσισμό μιλούν ενώσεις γιατρών για την εν λόγω …επιλεκτική αιμοδοσία.

Συνολικά 8.000 τόνους τρόφιμα (όσπρια, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ψωμί, φρούτα, γάλα κλπ.) μοιάζει η Χρυσή Αυγή

σε άπορους Έλληνες. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται και μονάδα αιμοδοσίας όπου οι Έλληνες δίνουν αίμα μόνο για …Έλληνες. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια έντυπη φόρμα, στην οποία γράφουν ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας και διεύθυνση κατοικίας. Στο σημείο βρίσκονται και βουλευτές του κόμματος, μεταξύ άλλων και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έδωσε αίμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς.

Αντιδρούν οι γιατροί

Έντονες αντιδράσεις μεταξύ των γιατρών έχει ξεσηκώσει η κίνηση της Χρυσής Αυγής να προγραμματίσει για σήμερα πανελλαδική αιμοδοσία μόνο για Έλληνες.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ζήτησε την ακύρωση της αιμοδοσίας που προγραμματίζει η Χρυσή Αυγή, καλώντας τόσο τις δημόσιες υπηρεσίες όσο και τους γιατρούς να να μη συμμετάσχουν σε αυτή την ενέργεια. Οι δυο Ενώσεις χαρακτηρίζουν ως «αποκρουστικό» να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης και του ρατσιστικού διαχωρισμού. Οι γιατροί καλούν τους συναδέλφους τους να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους ρατσιστικές εκδηλώσεις, «διότι με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται βάναυσα ο όρκος του Ιπποκράτη και ο κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Διαβάστε επίσης: ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα