O ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Τάβαλε με τις γυναίκες ο Ερντογάν και τα δικαιώματα τους και δέχεται ανηλεή επίθεση από γυναικείες οργανώσεις. Όμως εκείνοι που παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία αναφέρουν ότι το όλο ζήτημα είναι εντέχνως ενορχηστρωμένο, ώστε να περάσει σε δεύτερη μοίρα το μείζον σκάνδαλο που αφορά σφαγή Κούρδων πολιτών πέρυσι.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι βαθειά συντηρητικός και αυτό το έχει αποδείξει ακόμη από τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Εχει συχνά μιλήσει για γυναικεία ζητήματα και επανειλημμένως έχει δείξει ότι δεν είναι …ένθερμος οπαδός

των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους. Τελευταία ο Τούρκος πρωθυπουργός αποφάσισε να σχοληθεί με τις αμβλώσεις.

Το θέμα αυτό ουσιαστικά δεν υπήρξε έως σήμερα στην τουρκική κοινωνική ατζέντα, αν και εξαιρουμένων των παραλίων, η ενδοχώρα είναι βαθειά θρησκευόμενη και συντηρητική. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, σιωπηρά είχε γίνει δεκτή η άμβλωση μέχρι τη δέκατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Κανείς δεν είχε εκφρασθεί εναντίον ακόμη και από την πλευρά των Ισλαμιστών εκπαιδευτικών. Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Τούρκο πρωθυπουργό να μιλήσει το 2012, για την άμβλωση, σε μία χώρα που ισχυρίζεται ότι θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης;

Όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ο Τούρκος πρωθυπουργός προσπαθεί να ξεφύγει από το μεγαλύτερο σκάνδαλο της θητείας του. Τον Δεκέμβριο η τουρκική πολεμική αεροπορία εκτέλεσε ουσιαστικά 34 αθώους πολίτες κατά τη διάρκεια υποτιθέμενης επίθεσης σε αντάρτες του ΡΚΚ, την αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων. Είναι πολλά τα τουρκικά μέσα που ισχυρίζονται ότι η σφαγή που έγινε κοντά στην πόλη Ουλούντερε, δεν συνέβη ποτέ.

Οταν ξένοι κυρίως δημοσιογράφοι τον ρωτούν ο Ταγίπ Ερντογάν συνήθως απαντάει «όλο με ρωτάτε για την Ουλούντερε, αλλά κάθε άμβλωση είναι μία Ουλούντερε»…Απίστευτο και όμως αληθινό, όπως γράφει και το γερμανικό περιοδικό «Spiegel»

Keywords
Τυχαία Θέματα