My love soon

Στη φιλμογραφία του Yves Ackermann κυριαρχούν τα μονοθεματικά πλάνα στα οποία συνήθως προβάλλεται μια γιγαντιαία φιγούρα είτε αυτή είναι κάποιο αντικείμενο είτε ένα άτομο ή μια σύνθεση στοιχείων. Τα όρια μεταξύ του φαντασιακού και της πραγματικότητας είναι ασαφή, δημιουργώντας έτσι στο θεατή αισθήματα αβεβαιότητας και αμηχανίας. Ο Ackermann τοποθετεί τα θέματά του σε ένα σκόπιμα κατασκευασμένο «μη-περιβάλλον»,

όπου έννοιες όπως ο χρόνος και ο χώρος δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές.

Το ομότιτλο τραγούδι My Love Soon ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τον συνθέτη Balduin. Η έκρηξη των λουλουδιών, σε υπερβολικά αργή κίνηση, εξάπτει τη φαντασία του θεατή και διαμεσολαβεί ως μια έκρηξη συναισθημάτων. Καθώς ο χρόνος εξελίσσεται, τα χρωματιστά «θραύσματα» λουλουδιών και η σκόνη τους μετατρέπονται σε ρυθμικές συνθέσεις. Παρατείνοντας ή σταματώντας απότομα μια δράση, ο Ackermann προσπαθεί να επικεντρωθεί στη δημιουργία ιδιαίτερων στιγμών και να δώσει έτσι έμφαση στη σημασία της έννοιας του «χρόνου». Η εικονογραφία του My Love Soon αποτελεί ένα είδος ζωγραφικής με αναφορές στο συμβολισμό και στο ρεαλισμό.

INFO: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματωλών & Κλεφτών 48, 11471 Αθήνα , 210 6439466, www.art-tounta.gr. Τρίτη – Παρασκευή: 11:00 – 20:00, Σάββατο: 12:00 – 16:00. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα