Τέλος Αυγούστου οι διαδικασίες για τη νέα διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ

Σε αναμονή της αντικατάστασης της Άννας Μπουμπενίκοβα, μετά την παραίτησή της από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετική ανακοίνωση με την υπόθεση της Σλοβάκας αξιωματούχου έχει εκδώσει και η ΕΕ, στην οποία αναφέρεται ότι «τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότειναν τρία από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσυσταθέντος Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής

Περιουσίας του Δημοσίου. Από τους πολλούς υποψηφίους που προτάθηκαν από αρκετά κράτη- μέλη της Ευρωζώνης, η κ. Μπουμπενίκοβα επιλέχθηκε με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Τη συγκεκριμένη περίοδο κατείχε τη θέση της προέδρου του Ταμείου Εθνικής Περιουσίας της Σλοβακίας».

Σε συνέχεια καταγγελιών για διαφθορά, νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, οι αρχές της Σλοβακίας προχώρησαν στην απόλυση της κ. Μπουμπενίκοβα από το Ταμείο Εθνικής Περιουσίας της χώρας. Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, οι αρχές της Σλοβακίας δεν έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες ή οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία έρευνας σχετικά με την κ. Μπουμπενίκοβα, έως και σήμερα.

Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την παραίτηση της κ. Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, σημειώνοντας ότι προσυπογράφει το θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, για τα τέλη Αυγούστου τοποθετούνται οι εξελίξεις για τον επίσημο διορισμό της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε ότι ζητήθηκε από τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, να παραμείνει στη θέση του μέχρι και την 24η Αυγούστου 2012, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης της νέας διοίκησης.

Ο κ. Μητρόπουλος με επιστολή του έχει δεχθεί να παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι τις 24 Αυγούστου, ώστε να διευκολύνει την εθνική προσπάθεια των αποκρατικοποιήσεων.

Σχετική είδηση: Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος της Σλοβακίας στο ΤΑΙΠΕΔ

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Παραιτήθηκε η εκπρόσωπος της Σλοβακίας στο ΤΑΙΠΕΔΤο ΤΑΙΠΕΔ για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τη συνάντηση με εργαζόμενουςΕΥΔΑΠ: Στο ΤΑΙΠΕΔ το 34,033% του Δημοσίου

Τέλος Αυγούστου οι διαδικασίες για τη νέα διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα