Mέλμπεργκ-Γουόλκοτ σημειώσατε «διπλό»! (vid)

Η Αγγλία επικράτησε με 3-2 της Σουηδίας μετά από συναρπαστικό ματς, με τον Όλαφ Μέλμπεργκ να πετυχαίνει ένα γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στο πρώτο.

Oι αριθμοί του ματς:

Σκόρερς: 49′ αυτ. Γκλεν Τζόνσον, 59′ Μέλμπεργκ / 23′ Κάρολ, 64′ Γουόλκοτ, 78′ Γουέλμπεκ

Γήπεδο: “Olympic Stadium”, Κίεβο

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Γκράνβιστ (66′ Λούστιγκ), Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Σβένσον,

Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Ράσμους Ελμ (81′ Βίλχεμσον), Ιμπραχίμοβιτς, Ελμάντερ (79′ Ρόσενμπεργκ).

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Άσλεϊ Κόουλ, Σκοτ Πάρκερ, Τζέραρντ, Μίλνερ (61′ Γουόλκοτ), Άσλεϊ Γιανγκ, Γουέλμπεκ, Κάρολ.

*κίτρινες κάρτες: 63′ Μέλμπεργκ, 72′ Γιόνας Όλσον / 58′ Μίλνερ

**κόκκινες κάρτες: -

Το ματς:

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Αγγλία, με τον Σκοτ Πάρκερ να κάνει το δυνατό μακρινό σουτ έξω από την περιοχή και τον Ίσακσον να αποκρούει, ενώ το πρώτο σουτ για την Σουηδία έκανε ο Σεμπάστιαν Λάρσον στο 11′ και μπλόκαρε άνετα ο Χαρτ.

Από την σέντρα του Μίλνερ από δεξιά στο 15′ ο Γουέλμπεκ πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχη, ενώ ο Τζον Χαρτ μπλόκαρε στο 20′ το μακρινό σουτ του Ιμπραχίμοβιτς.

Η φάση-όνειρο κάθε οπαδού της Λίβερπουλ έγινε πραγματικότητα στο 23′, με τον Στίβεν Τζέραρντ να κάνει την μακρινή μπαλιά και τον Άντι Κάρολ με εξαιρετική κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ίσακσον, κάνοντας το 1-0 για τα “3 λιοντάρια”.

Από πάσα του Ντάνι Γουέλμπεκ, ο Άσλεϊ Γιανγκ στο 36′ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το πλασέ του με το δεξί δεν ήταν καλό και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της σουηδικής εστίας, ενώ λεπτό μετά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Ο Γουέλμπεκ στο 43′ πήρε την μπάλα εξαιρετικά στο κέντρο και έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά στο ύψος της περιοχής με ιδανικό τάκλιν στον έκοψε το Όλοφ Μέλμπεργκ.

Στην επανάληψη και για την ακρίβεια στο 49, ο Μέλμπεργκ έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και στον Τζόνσον ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η UEFA χρέωσε το τέρμα ως αυτογκόλ. Ωστόσο ο Μέλμπεργκ στο 59′ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, τα «τρία λιοντάρια» δεν παράτησαν την αναμέτρηση. Στο 64΄ ο Γουόλκοτ με μακρινό σουτ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ στο 78′ έκανε ωραία ενέργεια πασάροντας στον Γουέλμπεκ ο οποίος με εντυπωσιακό τακουνάκι έκανε το 3-2 δίνοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, καθιστώντας την φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πηγή: postgame.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Mέλμπεργκ-Γουόλκοτ σημειώσατε «διπλό»! (vid) | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα