Η Apple κέρδισε σε δίκη $ 290 εκατομμύρια ως αποζημίωση από την Samsung

Η Apple και η Samsung έχουν μάχες στα δικαστήρια τα τελευταία δύο χρόνια. Η Apple αρχικά κέρδισε 1 δισ. δολάρια σε ζημιές που τις προκάλεσε η Samsung, αν και ένα μέρος του μειώθηκε και έπρεπε να πάει σε μια νέα δίκη. Η πρόσφατη δίκη ήταν να καθορίσει αν η

Samsung όφειλε 450 εκατομμύρια δολάρια στην Apple από το 1 δισ. των συνολικών ζημιών, με το δικαστήριο να απονέμει στην Apple $ 290 εκατομμύρια ως αποζημίωση.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές ζημιές που η Samsung έχει τώρα να πληρώσει στην Apple είναι 880 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια. Η Samsung είχε προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο ότι στην Apple όφειλε επιπλέον $ 52 εκατομμύρια από τα αρχικά 598 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει διαπιστώσει στο παρελθόν ότι η Samsung είχε παραβεί διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple με μια σειρά από smartphones της, με πολλά από αυτά να μην είναι προς πώληση, αν και μερικές συσκευές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ.

“Για την Apple η υπόθεση αυτή ήταν πάντα κάτι περισσότερο από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα χρήματα. Έχει να κάνει σχετικά με την καινοτομία και τη σκληρή δουλειά που κάνει να εφεύρει προϊόντα που οι άνθρωποι αγαπούν. Ενώ είναι αδύνατο να τεθεί ένα τίμημα για αυτές τις αξίες, είμαστε ευγνώμονες προς την επιτροπή στο να δείξει στην Samsung ότι η αντιγραφή έχει ένα κόστος”, δήλωσαν από την Apple.

Πηγή : engadget.com

Keywords
Τυχαία Θέματα