MxNitro: Ο νέος περιηγητής της Maxthon είναι έως και 30 φορές πιο γρήγορος από τον Chrome

07:46 26/9/2014 - Πηγή: TechFan

Πριν από λίγες ημέρες η Maxthon ανακοίνωσε το νέος της περιηγητή για Windows PC's, τον MxNitro. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως είναι ο γρηγορότερος περιηγητής που έχει βγει μέχρι σήμερα, ενώ πιο συγκεκριμένα λέει πως είναι έως και 30 φορές πιο γρήγορος από τον Chrome της Google. Για να καταφέρει η εταιρεία

να βγάλει έναν τόσο ταχύτατο περιηγητή, δημιούργησε ένα πάρα πολύ ελαφρύ γραφικό περιβάλλον, αφαίρεσε όλες τις ρυθμίσεις και δεν άφησε κάποιο πρόσθετο εγκατεστημένο ούτε για πλάκα.

Ο περιηγητής είναι όντως πάρα πολύ γρήγορος, τον δοκιμάσαμε. Ωστόσο η έλλειψη επιλογών και πρόσθετων σε κάνει να θέλεις να τον αφήσεις μια για πάντα, αλλά η εταιρεία φαίνεται πως προσπαθεί να προσελκύσει διαφορετικό κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η Maxthon έφτιαξε τον περιηγητή για άτομα τα οποία θέλουν κάτι απλό, γρήγορο και εύκολο στην χρήση με φιλικό περιβάλλον. Με τον MxNitro (τον οποίο θα ήταν καλύτερα αν ονόμαζε απλά Nitro) ο υπολογιστής λειτουργεί λιγότερη CPU και ram, ενώ οι χρήστες των Windows οι οποίοι έχουν μείνει με κάποιο αρχαίο υπολογιστή, με τον συγκεκριμένο περιηγητή δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τέλος, ο περιηγητής έχει μερικά προβλήματα ακόμα, ωστόσο δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα που έχει κυκλοφορήσει. Αρκετοί χρήστες ανακοίνωσαν προβλήματα στα βίντεο υψηλής ανάλυσης, τα οποία φαίνεται πως δυσκολεύεται να παίξει (εγώ δεν είχα πρόβλημα), ενώ παραπονέθηκαν αρκετοί για το λόγο του ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο για εγκατάσταση το Adblock και άλλες επιλογές όπως οι σελιδοδείκτες ή ο έλεγχος κειμένων. Όπως προανέφερα όμως και παραπάνω, η εταιρεία ψάχνει ένα διαφορετικό κοινό.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τελείως δωρεάν τον MxNitro από εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα