Review: Fuse

.O Drake δανείζεται τα όπλα του Ratchet

Η Insomniac Games, για πολλούς αποτελεί σήμα κατατεθέν των PlayStation και των παιχνιδιών Spyro, Ratchet & Clank και Resistance. Για πρώτη φορά όμως στην ιστορία της κυκλοφορεί έναν multiplatform τίτλο, το Fuse (το οποίο αρχικά είχε ανακοινωθεί ως OverStrike). Πολλοί fans της Insomniac δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την παραπάνω κίνηση και έμειναν έκπληκτοι, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η Insomniac Games

ήταν και είναι ένα ανεξάρτητο studio που δεν έχει εξαγοραστεί απο την Sony όπως πολλοί νομίζουν. Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με την ΕΑ, έδωσαν στο κοινό το Fuse, ένα παιχνίδι κάπως διαφορετικό απο αυτά που ξέρουμε αλλά με αρκετά κοινά στοιχεία με τους προγηούμενους τίτλους της εταιρίας, όπως εξωπραγματικά όπλα και ιδιαίτερες πανέμορφες τοποθεσίες!

Ιστορία

O παίκτης παίρνει τον ρόλο ενός πράκτορα της OverStrike 9, μια black ops ομάδα, η οποία έχει ως αποστολή να διερευνήσει την Hyperion βάση, ένα απόρρητο εργαστήριο της κυβέρνησης για δημιουργία και δοκιμή πειραματικών όπλων. Αφού αποκτήσουν πρόσβαση στην βάση, η ομάδα, αποτελούμενη απο τους Dalton Brooks, Naya Deveraux, Isabelle “Izzy” Sinclair και Jacob Kimble, ανακαλύπτουν το Fuse, μια εξωγήινη ουσία η οποία δραστικά συγχωνεύεται με οτιδήποτε έρθει σε επαφή, το οποίο χρησιμοποιούσαν για δημιουργία προηγμένων όπλων. Ταυτόχρονα, δέχονται επίθεση απο την Raven, μια παραστρατιωτική εταιρία που θέλει να πουλήσει το Fuse στην μαύρη αγορά. Αργότερα όμως, προκαλούνται εσωτερικές διαμάχες μεταξύ κύριων μελών της Raven με τον Luther να κυριαρχεί μεταξύ των υπολοίπων και θέλει να επιβάλλει μια δική του μορφή ειρήνης, με τη χρήση φόβου και καταστροφής. Έτσι λοιπόν, ξεκινάει μια καταδίωξη με αφετηρία μια υπόγεια βάση και τερματισμό στο διάστημα.

Gameplay

Ο τίτλος δανείζεται αρκετά στοιχεία απο τις σειρές Ratchet & Clank και Uncharted. Το οπλοστάσιο, όπως μας έχει καλομάθει η Insomniac, είναι πλούσιο και ευφάνταστο καθώς υπάρχει σύστημα κάλυψης και αναρρίχησης, παρόμοιο με αυτό της σειράς Uncharted. Οι αντίπαλλοι, αν και στην αρχή δεν είναι μεγάλη απειλή, στον πορεία γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και συνεχ.ως πληθαίνουν, απαιτώντας απο τον παίκτη τακτική για το πώς θα κινηθεί στην μάχη. Σε ορισμένα σημεία βγαίνουν και mechs, τα οποία ανεβάζουν αισθητά τον πήχη δυσκολίας και αρκετές φορές θα σας φέρουν στα όριά σας. Παρόν είναι και αρκετές boss μάχες, οι οποίες είναι αρκετά δύκολες λόγω έλειψης ενδιάμεσων check points. Ο κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστό όπλο και ιδιότητα. Ο Dalton χρησιμοποιεί μια μαγνητική ασπίδα (Mag Shield) και μπορεί να παρατάσσει ασπίδες για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Η Naya έχει όπλο που δημιουργεί μαύρες τρύπες (Warp Rifle) και μπορεί να γίνεται αόρατη. Η Isabelle χρησιμοποιεί όπλο κρυστάλλωσης (Shattergun) και είναι ο θεραπευτής της ομάδας. Τέλος, ο Jacob, χρησιμοποιεί τόξο και είναι σε θέση να πετάει παγίδες που βάζουν φωτιά στην κυριολεξίας τους αντιπάλλους. Κάθε χαρακτήρας κουβαλάει μέχρι τρία όπλα και συγκεκριμένο αριθμό χειροβομβίδων. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, μαζεύετε ΧΡ και ανεβαίνετε level για να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας και τα όπλα. Επίσης, υπάρχουν και αναβαθμίσεις για όλη την ομάδα (team perks) τα οποία συμβάλλουν για όλα τα μέλη της ομάδας, collectibles στην μορφή logs, τα οποία δίνουν μια καλύτερη εικόνα στο παρασκήνιο της ιστορίας (και φυσικά ΧΡ) και χρήματα σε μορφή χρυσού για αγορά skins όπλων, χαρακτήρα και team perks. Τέλος, έχει δωθεί μεγάλη βαρύτητα στο co-op κομμάτι του παιχνιδιού και σας συνιστούμε να το παίξετε τουλάχιστον με ένα ακόμη άτομο για μεγαλύτερη απόλαυση και διασκέδαση.

Tεχνικός Τομέας

Όπως και με κάθε παιχνίδι της Insomniac, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο με το οπτικό, όσο και με το ακουστικό αποτέλεσμα. Οι ήχοι των όπλων είναι πιστικοί και φαντάζουν πραγματικοί (ειδικά των εξωγήινων όπλων), το voice acting όπως και τα εφέ του παιχνιδιού είναι καταπληκτικά, με αδύναμο σημείο την μουσική, η οποία δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου (μία ρύθμιση από τα options θα ήταν θεμιτή). Απο οπτικής μεριά, το παιχνίδι δείχνει πολύ όμορφο, χρησιμοποιώντας μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που ταιριάζουν τέλεια στην ανάλογη τοποθεσία. Τα μοντέλα χαρακτήρων είναι καλοφτιαγμένα και προσεγμένα, με ιδιαίτερη λεπτομέρια στο πρόσωπο.

Συνοψίζοντας, το Fuse ίσως να μην είναι ο καλύτερος τίτλος της Insomniac ή το καλύτερο παιχνίδι του 2013, αλλά είναι απο τα παιχνίδια με τα οποία αξίζει να ασχοληθείτε, ειδικά αν θέλετε να παίξετε κάτι σε c0-op, με εξωφρενικά όπλα, φοβερές αναβαθμίσεις και αρκετές προσεγγίσεις στην μάχη, χάρη στην επιλογή τεσσάρων χαρακτήρων, ο καθένας με διαφορετικό όπλο και ιδιότητα.

Τι μας άρεσε:

Τα όπλα και οι ιδιότητεςΑναβαθμίσεις όπλων και χαρακτήρωνΟ τεχνικός τομέαςΔιάρκεια και αντοχή στον χρόνοCo-op μέχρι και 4 άτομα

Τι μας χάλασε:

Αισθητά δυσκολότερες boss μάχεςΈλλειψη check points στις boss μάχεςΑδιάφορη ιστορία και πλοκή

Βαθμολογία:

Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox360Είδος: ActionΚυκλοφορεί για: PS3, Xbox360
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31/5/2013Εκδότρια εταιρία: Electronic Arts
Εταιρία ανάπτυξης: Insomniac Games
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.insomniacgames.com/games/fuse/ http://youtu.be/p4brPYMBNa0

Review: Fuse

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameSide