Review: Californication

Κορίτσια ο Hank Moody!

Κυρίες, κύριοι και μικρά παιδιά. Ώπα πάμε πάλι. Κυρίες και κύριοι, βάλτε τα μικρά παιδιά για ύπνο και ελάτε να σας πω το εξής: Η ώρα που όλοι περιμένατε, έφτασε! Ο Hank Moddy, επιστρέφει! Τι εννοείτε “ποιος Hank Moody”; Θέλετε να πείτε ότι δεν ξέρετε το Californication; Ε, τότε έχω 2 πράγματα ακόμα να σας πω. Το ένα είναι ΝΤΡΟΠΗ σας και το άλλο ΜΠΡΑΒΟ σας γιατί αν δεν το ξέρετε, είστε στο σωστό μέρος για να το μάθετε!

Το Californication

είναι η ιστορία του συγγραφέα Hank Moody. Βγαλμένος από το καλούπι του Τσαρλς Μπουκόβσκι, o Hank είναι ένας άνθρωπος που αφήνεται στα πάθη του και ζει τη ζωή στα άκρα με όλες τις χαρές της αλλά και με όλο το κόστος που συνεπάγεται αυτό. Χωρισμένος αλλά ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα του, η οποία δεν άντεξε τα κέρατα που της έριχνε, προσπαθεί να ισορροπήσει στο λεπτό τεντωμένο σκοινί, έχοντας στη μια άκρη την πρώην σύζυγό του και την έφηβη κόρη του και στην άλλη άκρη τις γυναίκες, τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, που όλοι ξέρετε τι λέει το άσμα ότι κάνουν. Είναι ο άντρας που όλοι θα θέλαμε να είμαστε αλλά δεν μπορούμε. Από την άλλη, είναι ο άντρας που όλες οι γυναίκες γουστάρουν αλλά κατά βάθος δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ στα σοβαρά και θα καταλήγουν σε άλλους. Γιατί ο Hank κατά βάθος είναι ένα παιδί που απλά δεν μπορεί να κρατήσει μακριά το χέρι του από το βάζο με τη μαρμελάδα όσο ψηλά στο ράφι και αν βρίσκεται αυτό!

Η σειρά είναι γεμάτη από γυναίκες, γυμνό, σεξ, χρήση ελαφρών ναρκωτικών, αλκοόλ, βρισιές, απιστίες, ακραίες καταστάσεις και αστείες στιγμές. Μπαίνει πίσω από τις κλειστές κουρτίνες των σταρ του Χόλιγουντ και μας δείχνει ένα δείγμα της καθημερινότητάς τους. Μια καθημερινότητα που όπως υποψιαζόμαστε όλοι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν χωρίς όρια και φραγμούς. Δεν είναι τόσο τα χρήματα (που φυσικά ρέουν άφθονα) αλλά η ιδιαίτερη δύναμη που σου δίνει η διασημότητα. Ο ήρωάς μας μπαίνει σε όλες τις καταστάσεις, αρκετές φορές χωρίς τη θέλησή του, αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή βγάζει δείγματα του ιδιαίτερου χαρακτήρα του που παρά τις προσωπικές του αδυναμίες, έχει αρκετά αποθέματα ήθους και ενός παραδοσιακού “ιπποτισμού” που τον κάνουν εξαιρετικά συμπαθή στα μάτια μας. Κι αν στα προσωπικά του τα κάνει θάλασσα πάντα την τελευταία στιγμή, δεν του κρατάμε κακία. Άλλωστε κι εμείς αν είμαστε στη θέση του, θα δυσκολευόμασταν να πούμε όχι.

Δεν θα μπορούσε άλλος ηθοποιός να παίξει καλύτερα αυτό τον χαρακτήρα από τον David Duchovny. Το χαρακτηριστικό έξυπνο μούτρο και η γοητεία που του έχουν προσθέσει τα χρόνια που έχουν περάσει τον έχουν ταυτίσει με τον αλητάκο συγγραφέα. Βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του, φαίνεται να έχει αφήσει πίσω τον μετρημένο πράκτορα Μόλντερ που έκανε 9 χρόνια να φιλήσει τη Σκάλυ και δείχνει ότι ο ρόλος του Hank ήταν πάντα εκεί και τον περίμενε.

Δίπλα του υπάρχει ένα πολύ καλό μόνιμο καστ που πλαισιώνεται κάθε season από εξαιρετικούς guests ηθοποιούς. Ξεχωρίζει φυσικά o Evan Handler (θα τον θυμάστε σαν σύζυγο της μελαχρινής στο Sex and the City… τον θυμάστε; Αχα, αυτό ήταν παγίδα! Καλά συγγνώμη, βλέπατε το Sex & the City και δεν ξέρατε το Californication;;; Τι να πω…) στο ρόλο του ανεπανάληπτου φίλου και ατζέντη του Hank, τον Charlie Runkle! Γιατί αν ο Moody είναι ο άντρας που θα θέλαμε να ήμαστε, ο Charlie είναι ο άντρας που είμαστε! Εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη περιμένουμε (και δεν μας απογοητεύει) κάτι που θα μας εκπλήξει και θα μας κάνει να γελάσουμε αλλά ταυτόχρονα και να τον συμπονέσουμε. Οι σύζυγοι των 2 κολλητών που ερμηνεύονται από την πανέμορφη Natascha McElhone και την Pamela Adlon συμπληρώνουν ιδανικά το καρέ.

Τη σειρά έχει δημιουργήσει ο Tom Capinos (δεν ξέρουμε αν έχει συγγένεια με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ), ο οποίος είχε δημιουργήσει στο παρελθόν το Dawson’s Creek!!! Αυτό κι αν είναι στροφή στην καριέρα του, έτσι; Προβάλλεται εδώ και 5 χρόνια σε seasons των 13 επεισοδίων από το δίκτυο Showtime και αυτές τις μέρες κάνει πρεμιέρα η 6 season. Εκτός από το βραβείο που προαναφέραμε έχει κερδίσει άλλα 3 και έχει προταθεί άλλες 19 φορές σε διάφορες κατηγορίες και θεσμούς. Ένα ακόμα fun fact για τη σειρά είναι ότι το βιβλίο που υποτίθεται ότι έχει γράψει ο Hank Moody, το περίφημο “God hates us all” κυκλοφορεί κανονικά και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία!

Είναι μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε και…ορίστε κύριε, εσείς στο βάθος, είπατε κάτι; Ορίστε; Ξεχάσαμε κάτι; Αυτό περιμένατε από την αρχή του review; Να σας πούμε αν υπάρχουν ωραίες γυναίκες στη σειρά;

Μα καλά είναι δυνατόν να ΜΗΝ υπάρχουν; Απλά είναι τόσες πολλές που θα θέλαμε όλο το Gameside.gr για να τις αναφέρουμε! Πατήστε play και απολαύστε τες!

Review: Californication

Keywords
Αναζητήσεις
evan handler ηθοποιός
Τυχαία Θέματα