Review: Battlestar Galactica

Ένα παντοτινό διαμάντι

Μια φορά την εβδομάδα θα σας παρουσιάζουμε από αυτή τη στήλη μια παλαιότερη σειρά την οποία πιστεύουμε πως αξίζει να παρακολουθήσετε. Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με άλλη από το Battlestar Galactica.
Φυσικά αναφερόμαστε στο remake της παλαιότερης τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του ‘80, την οποία ανέλαβε να μεταμορφώσει πραγματικά ο Ronald D. Moore και η οποία προβλήθηκε από το κανάλι Sci-Fi από το 2004 μέχρι το 2009.
Η υπόθεση

έχει να κάνει με την επίθεση των Cylons, robot που κατασκεύασε ο άνθρωπος και με τα οποία είχε συναφθεί ανακωχή ύστερα από έναν πόλεμο, και την ολοκληρωτική καταστροφή και των 12 αποικιών-πλανητών στις οποίες ζούσαν οι άνθρωποι. Οι μόνοι που γλυτώνουν της επίθεσης είναι στην ουσία όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε κάποιο διαστημόπλοιο. Δεν είναι λίγοι, μιλάμε για περίπου 45.000 άτομα, σε έναν στόλο διαστημοπλοίων, να περιπλανιώνται στο διάστημα με σκοπό τόσο να αποφύγουν την καταστροφή από τους Cylons όσο και το να βρούνε τη φημολογούμενη 13η αποικία για να αρχίσουν μια νέα ζωή.

Αν δεν ξέρετε τη σειρά και διαβάσατε την υπόθεσή της, θα πέιτε “Ωχ, ακόμα ένας κλώνος του Star Trek”. Εκεί θα σας διακόψω και θα σας κουνήσω αποδοκιμαστικά το κεφάλι μου, λέγοντας “Καμία σχέση”! Μιλάμε για ένα σκοτεινό, πολιτικο-θρησκευτικο-κοινωνικό δράμα στο οποίο οι μάχες και η δράση αποτελούν απλά το περυτίλιγμα σε αυτό που παρακολουθούμε. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσα θέματα θίγει η σειρά στη διάρκεια των 4 season και των 73 επεισοδίων της. Μια σειρά γεμάτη ανατροπές, συγκίνηση και συνεχείς αναφορές σε ζητήματα που διαχρονικά απασχολούσαν και απασχολούν τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Η σειρά απέσπασε 3 τεχνικά βραβεία EMMY’s σε κατηγορίες ήχου και οπτικών εφέ καθώς αποδίδει άψογα το κλειστοφοβικό περιβάλλον των διαστημοπλοίων και του διαστήματος, με τις μάχες να κερδίζουν επίσης τις εντυπώσεις με τον ήχο και τα γρήγορα και με νεύρο πλάνα. Επίσης απέσπασε άλλα 22 βραβεία σε άλλους θεσμούς ενώ είχε συνολικά 59 υποψηφιότητες.

Σχετικά με το cast, θα ξεχωρίζαμε τον Edward James Olmos, τον οποίο οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται ως τον αρχηγό στη σειρά του ‘80, Miami Vice (προβαλόταν στην Ελλάδα με τον τίτλο “Οι σκληροί του Μαϊάμι”), στο ρόλο του αρχηγού του στόλου, ναυάρχου Γουίλιαμ Αντάμα. Επίσης η Mary McDonnell, γνωστή από πολλές σειρές όπως το The Closer, ερμηνεύει πολύ καλά την υπουργό  Λώρα Ρόσλιν, που εξαιτίας της κατάστασης βρίσκεται σε μια νύχτα να είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη για όλες τις αποφάσεις.

Το αντρικό κοινό δεν θα αφήσει απαρατήρητο το γεγονός πως η σειρά είναι γεμάτη από όμορφες παρουσίες όπως η Tricia Helfer, η Grace Park και η Kandyse McClure.

Η σειρά αποτελείται από 1 μίνι σειρά 2 επεισοδίων που είναι η εισαγωγή της σειράς και καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από αυτήν ώστε να καταλάβετε όλα τα γεγονότα και τα πρόσωπα καθώς και τον ρόλο που αυτά διαδραματίζουν. Επίσης ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη season καθώς και ανάμεσα σ

Keywords
Τυχαία Θέματα