Nintendo Direct E3 2013

Ανάμεικτα συναισθήματα…

Η Nintendo φέτος αποφάσισε να μην παραβρεθεί ζωντανά στην Electronic Entertainment Expo, αλλά προτίμησε να παρουσιάσει το έργο της μέσω ενός σαραντάλεπτου βίντεο. Οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεν μας απασχολούν και πολύ, ωστόσο θα ήταν προτιμότερο να βρισκόταν στο Λος Άντζελες μαζί με όλες τις υπόλοιπες εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών.

Ξεκινώντας, ο παρουσιαστής

Satoru Iwata, πρόεδρος της Nintendo, δεν έχασε λεπτό φλυαρώντας άσκοπα και μας αποκάλυψε τα νέα Pokémon X και Pokémon Y. Οι τίτλοι δεχτήκαν πολλές βελτιώσεις τόσο στον γραφικό τομέα όσο και στο gameplay. Πέρα από τα καινούρια Pokémon, γνωρίσαμε και ένα νέο είδος, τα fairy type. Ακόμα, με το Pokémon Amie μπορείς να δεθείς μαζί τους, ταΐζοντας και παίζοντας με αυτά.

Δεύτερο σε σειρά ήταν το Super Mario 3D World. Αμέσως μας εντυπωσίασε το co-op στοιχείο του τίτλου που επιτρέπει έως και τέσσερις παίχτες να συνεργαστούν μαζί. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμοι χαρακτήρες ο Mario, o Luigi, o Toad και η princes Peach, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα. Επίσης, μια νέα δυνατότητα επιτρέπει τους χαρακτήρες να μεταμορφώνονται σε γάτες με μοναδικές ικανότητες.

Σαφώς δεν θα μπορούσε να λείπει και το πολυαναμενώμενο Mario Cart 8. Οι βελτιώσεις στον τίτλο ήταν χωρίς προηγούμενο. Πλέον η βαρύτητα καταργείται και οι πίστες δεν έχουν όρια. Οι αγώνες εξελίσσονται σε στεριά, νερό και αέρα και όλα αυτά στην ίδια πίστα. Όπως πάντα, πέρα από τα κλασσικά καρτ, μπορείτε να οδηγήσετε και μηχανές.

Έπειτα, σειρά είχε το Wii Party U. Δεν αποκαλύφθηκαν πολλές πληροφορίες για τον τίτλο, παρά μόνο ότι είναι ακόμα σε ανάπτυξη. Παράλληλα, το Wii Fit U θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει στην αγορά διότι τα νέα χαρακτηριστικά που σχεδιάζουν να προσθέσουν απαιτούν περισσότερο χρόνο ανάπτυξης.

Ακόμα, το νέο Art Academy δεν είναι κάποιο παιχνίδι, αλλά ένα εργαλείο για να ζωγραφίσετε στο Wii U. Το Art Academy διαθέτει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και τρόπων ζωγραφικής για να σχεδιάσετε και να χρωματίσετε τους αγαπημένους σας ήρωες. Φυσικά μπορείτε να μοιραστείτε τα σχέδια σας με τους φίλους σας και θα μπορείτε να το κατεβάσετε από το Nintendo e-shop αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθεί ένα βίντεο που παρουσιάζει τα παιχνίδια τρίτων εταιριών για το Wii U.

Και ένα δείγμα τι θα κυκλοφορήσει στο eshop της Nintendo για το WiiU.

Στην συνέχεια ο Satoru Iwata μας παρουσίασε το νέο Legend of Zelda: The Windwaker. Ενώ τα γραφικά δεν μας εξέπληξαν, ο Ιάπωνας παρουσιαστής δήλωσε ότι θα τρέχει σε ανάλυση 720p με shader για πιο λεπτομερή χαρακτηριστικά ηρώων. Προσθέτως, θα έχουμε την επιστροφή του tingle bottle. Με αυτήν την δυνατότητα θα μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα με ή χωρίς φωτογραφία, να το ρίξετε στην θάλασσα και να εμφανιστεί στην ακτή ενός άλλου παίχτη.

The Wonderful 101 είχε σειρά. Το The Wonderful 101 είναι ένα παιχνίδι που χειρίζεστε πολλούς υπερήρωες ταυτόχρονα για να κερδίσετε τους αντιπάλους σας. Ο τίτλος σας παρέχει την δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ικανότητες των ηρώων σας με αντικείμενα και να αγοράσετε νέες δυνάμεις. Η ποικιλία στις κινήσεις είναι τεραστία και διακρίνονται σε επιθετικές και αμυντικές.

Ένας τίτλος που ανακοινώνεται για πρώτη φορά σε Nintendo Direct είναι το Donkey Kong: Country Tropical Freeze. To Donkey Kong είναι ένα side-scrolling παιχνίδι με πολύ όμορφα HD γραφικά. Στο συγκεκριμένο τίτλο οι εχθροί είναι οι Βίκινγκς και σκοπός είναι να τους διώξετε από τα νησιά σας. Τις εντυπώσεις έκλεψε η δραστήρια κάμερα που σε αρκετά σημεία ξεφεύγει από το κλασσικό side-scrolling, με δυναμικές 3D λήψεις.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε το Bayonetta 2 της Platinum games. Η πρώτη αλλαγή που παρατηρείται είναι το νέο look και στολή της Bayonetta. Επιπλέον οι δημιουργοί της πρόσθεσαν καινούριες ικανότητες. Δυστυχώς δεν είχαμε μεγάλες αποκαλύψεις και θα πρέπει να περιμένουμε τις επερχόμενες Nintendo Direct.

Από την άλλη ένας ακόμα νέος τίτλος θα κάνει την εμφάνιση του στο Wii U και θα βασίζεται στο Xenoblade. Το όνομα του παιχνιδιού είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα αναπτυχθεί από την Monolithsoft. Το βίντεο δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και περιμένουμε περισσότερα.

Για το τέλος έχουμε το εντυπωσιακό Super Smash Bros για Wii U και 3DS. To Super Smash Bros φαίνεται να είναι ένα fighting game που περιλαμβάνει ήρωες από πολλά παιχνίδια της Nintendo, όπως Super Mario, Legend of Zelda, Kirby, Donkey Kong, Metroid, Megaman, Pokémon και πολλά άλλα. Το περιμένουμε με αγωνία καθώς δείχνει πολλά υποσχόμενο.

Σε γενικές γραμμές, η παρουσίαση της Nintendo μας προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα. Αρχικά απογοητευτήκαμε γιατί δεν βρισκόταν ζωντανά, αλλά ήταν ένα ακόμα Nintendo Direct. Οι νέοι τίτλοι μας ενθουσίασαν, άλλοι πολύ άλλοι λιγότερο, με τα γραφικά να κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα. Αναμφίβολα, οι τίτλοι που ξεχώρισαν ήταν το Bayonetta, Super Mario 3D World και Super Smash Bros. Δυστυχώς το Legend of Zelda έπεσε χαμηλά στις προσδοκίες μας και απέτυχε να μας τραβήξει το ενδιαφέρον. Τέλος, αυτό που θα θέλαμε είναι παραπάνω πληροφορίες για το Wii Fit U και τον τίτλο υπό ανάπτυξη της Monolith Software.

Βαθμολογία:

Το συγκεκριμένο άρθρο το επιλήφθηκε ο Γιώργος Ι. (H3llk1ll3r 422)

Nintendo Direct E3 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα