Η Λεωφόρος είναι «καμίνι», όχι… του Καμίνη

Την ευκαιρία να δώσει ένα εκκωφαντικό μήνυμα σε όσους «εχθρεύονται» τον Παναθηναϊκό έχει ο κόσμος του Συλλόγου.
Ο τίτλος ενός παλαιότερου άρθρου του GreenZone είναι ο ιδανικότερος σήμερα για να περιγράψει την ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού: «Η Λεωφόρος είναι καμίνι, όχι του Καμίνη». Από τη μία, έχουμε την επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και την έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας. Από την άλλη, έχουμε έναν Δήμο που «εχθρεύεται» την ομάδα της πρωτεύουσας
(σύμφωνα με ανθρώπους του Α.Ο), που εκφράζει την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η (προσβλητική για το όνομα και την Ιστορία του Τριφυλλιού, όπως έχει καταντήσει) Διπλή Ανάπλαση και που αμφισβητεί εγγράφως την κυριότητα του ιστορικού γηπέδου (διαβάστε εδώ το έγγραφο αποκάλυψη του Παναθηναϊκού Κινήματος).

Η πρώτη είδηση, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο της «αντεπίθεσης» απέναντι στους πρωταγωνιστές της δεύτερης. Αν η Λεωφόρος γεμίζει ασφυκτικά στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, αν το κέντρο αποκτήσει ξανά ζωή, αν ο Σύλλογος αναγεννηθεί μέσω της επιστροφής στη βάση του, αν ο κόσμος ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ και στηρίξει την ομάδα μόνο μέσα σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια, τότε, αλήθεια, υπάρχει δήμαρχος που θα βρεθεί και θα επιμείνει στην έξωση του Ομίλου στον σκουπιδότοπο του Ελαιώνα, στην κατεδάφιση του «γηπέδου του Παναθηναϊκού», στην αμφισβήτηση της κυριότητάς του;

Σημείωση: Δεν γράφουμε παραπάνω «το γήπεδο του Παναθηναϊκού», έτσι αυθαίρετα. Πριν καν τη γερμανική εισβολή και μέχρι και το 1981 (όταν μετονομάστηκε «Απόστολος Νικολαΐδης») η Λεωφόρος ονομαζόταν «το γήπεδο του Παναθηναϊκού». Έτσι το ανέγραφε ο αθλητικός και πολιτικός Τύπος. Αυτό από μόνο του ίσως να είναι μία ηχηρή απάντηση προς τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον κατά τη δική μας κρίση, όπως έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει, δεν είναι ούτε το οικονομικό, ούτε το διοικητικό, ούτε το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το γηπεδικό.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πως κάποιοι επιθυμούν τον Σύλλογο να μετακομίσει σε έναν σκουπιδότοπο, στον Ελαιώνα. Επιθυμούν να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το «γήπεδο του Παναθηναϊκού», ώστε να προχωρήσει ένα πρότζεκτ που ΔΕΝ συμφέρει το Τριφύλλι (άγνωστη χωρητικότητα, δεν υπάρχει χρηματοδότης, υποβαθμισμένη περιοχή, θα μπει με ενοίκια χωρίς να υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας, εγκαταστάσεις που δεν ικανοποιούν τον Ερασιτέχνη).

Το μπαλάκι λοιπόν περνάει και στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι φίλαθλοι καλούνται να διαφυλάξουν την Ιστορία και το Μέλλον του Συλλόγου. Είτε με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας είτε με την παρουσία τους στους αγώνες με απλό εισιτήριο.

Είναι άλλωστε γνωστό, προς πάσα κατεύθυνση, πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού όταν είναι ενωμένος δεν μπορεί να ηττηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ. Γι’ αυτό τον λόγο σταθερά τα τελευταία χρόνια εμφανίζονταν τα «κέντρα» που επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να σπείρουν ζιζάνια, να διχάσουν τους φιλάθλους, να τους διασπάσουν, να στοχοποιήσουν τους οργανωμένους οπαδούς στα μάτια των υπολοίπων, να «βασιλεύσουν, διαιρώντας».

Το γήπεδο αν ζωντανέψει ξανά, με μαζική παρουσία Παναθηναϊκών -οργανωμένων και απλών φιλάθλων- και κυρίως συσπειρωμένων, μακριά από διχόνοιες (μακριά δηλαδή από τη θλιβερή εικόνα της Λεωφόρου, κατά τα τελευταία χρόνια της «μονομετοχικότητας») τότε ο Όμιλος θα έχει ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια του στη μάχη εναντίον όσων ονειρεύονται το «Απόστολος Νικολαΐδης»... πάρκο.

(Χωρίς φυσικά τα παραπάνω να σημαίνουν πως ευθύνες έχει μόνο ο κόσμος, αφού η προάσπιση του γηπέδου περνάει πάνω απ' όλα από τα χέρια των διοικούντων -ΠΑΕ και Ερασιτέχνη- για τους οποίους κάθε Παναθηναϊκός ευελπιστεί πως θα αντιδράσουν δυναμικά και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να τελειώσει, σύντομα, μια και καλή ο «εφιάλτης» της Διπλής Ανάπλασης).

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα