O Νέρωνας του Παναθηναϊκού


Ποιός «Νέρωνας» έκαψε την ομάδα του νταμπλ και των ευρω-επιτυχιών

Μπορεί να μην αποδεικνύεται ιστορικά, ωστόσο ο Νέρωνας έχει «χρεωθεί» τον μύθο ότι όχι μόνο ότι έκαψε τη Ρώμη προκειμένου να χτίσει τα νέα ανάκτορά του, αλλά και ότι ο ίδιος ανέβηκε στα τείχη και απολάμβανε το θέαμα παίζοντας μουσική. Στον Παναθηναϊκό από την άλλη πλευρά οι δήθεν ιστορικοί του σήμερα χρεώνουν την «πυρκαγιά» στην πολυμετοχικότητα, ωστόσο τα γεγονότα τους διαψεύδουν δείχνοντας ότι εκείνος που την διέλυσε είναι ο ίδιος που... απολαμβάνει
τους καρπούς των πράξεών του. Τουλάχιστον οι νοσταλγοί του Γιάννη Βαρδινογιάννη, έχουν στήσει πάρτι και δεν το κρύβουν πάνω απ' το κουφάρι του ποδοσφαιρικού συλλόγου που διέλυσαν.

Κι αν ο Νέρωνας ήθελε να χτίσει νέο παλάτι και κατέστρεψε τη Ρώμη, ο Παναθηναϊκός φέρεται να «καίγεται» στον βωμό ενός εμπορικού κέντρου... Ο σεναριογράφος του πράσινου δράματος πάντως, δεν έχει γράψει ακόμη τον επίλογο, αλλά ετοιμάζεται να βγάλει εκτός παιχνιδιού ακόμη έναν παίκτη.

Η συμφωνία προέβλεπε ανά διετία ή τριετία αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με την συμμετοχή όλων. Και όταν λέμε όλων εννοούμε όλωνΟ μοναδικός τρόπος για να δικαιωθεί ο πρώην μεγαλομέτοχος και να φανεί ότι ήταν επιτυχία η δεύτερη θέση που καταλάμβανε μονίμως ο Παναθηναϊκός επί ημερών του, ήταν να πέσει η ομάδα ακόμη χαμηλότερα! Ετσι δεν μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να μνημονεύουν ακόμη και σήμερα τις «ωραίες εποχές» με τον Τζίγκερ στο τιμόνι της ΠΑΕ. Τις... ωραίες εποχές που η ομάδα έβλεπε την πλάτη του Ολυμπιακού δεχόμενη τη μία σφαλιάρα πίσω απ' την άλλη από το σύστημα παράγκας και ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Ίσως γι' αυτό το λόγο κιόλας δεν χώνεψαν ποτέ τον Πατέρα, τον Βγενόπουλο, τον Γιαννακόπουλο, Πολέμη, τον Ξυλά, τον Νίκα, τον Δάβαρη και τους άλλους πολυμετοχικούς που έβαλαν τα ωραία τους εκατομμυριάκια και έκαναν την ομάδα μέσα σε χρόνο ρεκόρ νταμπλούχο και στους «16» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πανηγυρίζοντας ιστορικές νίκες σε Μιλάνο, Βρέμη και Ρώμη!

Ο πρώην μεγαλομέτοχος οδήγησε τα πράγματα εκεί ακριβώς που ήθελε. Στην εξαθλίωση του Παναθηναϊκού.

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τι έγινε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, όπου ο μεγαλομέτοχος είχε τον απόλυτο έλεγχο στην ΠΑΕ, στο διοικητικό συμβούλιο, στο λογιστήριο, στη ΓΗΠΕΛ, στη Green Team και στην Παιανία.Δεν χρειάζεται καν να ψάξουμε ποιος διόρισε τον Αντωνίου, τον Κωνσταντόπουλο, τον Γόντικα και όλα τα επιτελικά στελέχη (Σαμαράς, Βουτσαράς, Παπαδοσπυριδάκης), ΠΛΗΝ δύο: του Αντωνιάδη και του Ησαΐα!Δεν χρειάζεται καν να ψάξουμε για πιο λόγο, ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση, έδωσε εντολή να αυξηθεί το μπάτζετ της σεζόν (2010-11).Δεν χρειάζεται καν να ψάξουμε ποιος έδωσε αβάντα στον Τσάκα και στους μουσαντένιους πρίγκιπες να διασύρουν τον Παναθηναϊκό.

Φτάνει να θυμηθούμε τι συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2008, όταν κλειδώθηκαν στο γραφείο του Πατέρα, ο πρώην μεγαλομέτοχος, με τους Βγενόπουλο, Γιαννακό
Keywords
Τυχαία Θέματα