Θάνατος στα κοινά προφίλ

Τι γλυκό να σ΄ αγαπούν, και να σου το λένε λέει το γνωστό άσμα. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό τον στίχο. Είναι πολύ όμορφο και να αγαπάς και να σε αγαπούν και να εκδηλώνεις την αγάπη σου αλλά έως ένα σημείο.

Δεν είμαι τόσο κυνικός όσο πολλοί πιστεύουν, να δεχτώ τη διαχυτικότητα ενός ερωτευμένου ζευγαριού, να δεχτώ και σαλιάρισμα επί παντός επιστητού, να δεχτώ και τα αμέτρητα σχόλια σε φωτογραφίες και posts για το πόσο αγαπάνε ο ένας τον άλλον και το πόσο πολύτιμος τους είναι αλλά το να έχουν και κοινό προφίλ είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ.

Έχει κατακλυστεί το Facebook
από κοινά προφίλ τα οποία είναι γεμάτα φωτογραφίες του ζευγαριού είτε αγκαλιά, είτε να φιλιούνται είτε να χαμογελούν με σχόλια: πω πω, πόσο όμορφοι είστε μαζί και άλλα παρεμφερή εμετικά κομπλιμέντα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν άνοιξες το Facebook ή προσκλητήριο γάμου!

Προσπαθώ να σκεφτώ έναν αρκετά πειστικό λόγο έτσι ώστε να έχει κάποιος κοινό προφίλ με τον ή την σύντροφό του και δεν μπορώ να βρω ούτε έναν. Δηλαδή όπως τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν κοινή φορολογική δήλωση έτσι τα ανύπαντρα ζευγάρια κάνουν κοινό προφίλ στο Facebook;

Το μόνο πράγμα που μπορώ να υποθέσω βάζοντας την όποια φαντασία μπορώ να έχω για το εν λόγω θέμα να οργιάσει είναι η ανασφάλεια και η ζήλεια μην τυχόν και ο γκόμενός τους τις κερατώσει (γιατί αυτά τα προφίλ είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι είναι γυναικεία πρωτοβουλία). Ίσως ένα κοινό προφίλ να είναι ένα σημάδι τύπου «αν πας να του την πέσεις θα το δω, γι' αυτό μείνε μακριά του».

Κι όταν η σχέση τελειώσει πριν απενεργοποιηθεί αυτό το προφίλ το ανακοινώνουν; Ότι και καλά ο παρών λογαριασμός σταματάει τη λειτουργία του λόγω κερατώματος ή ασυμφωνίας χαρακτήρων και μετά αρχίζει από κάτω το ξεκατίνιασμα; Αυτό με το ξεκατίνιασμα, θα ήταν το πιο ενδιαφέρον βέβαια!

Το όλο σκεπτικό, όποιο κι αν είναι αυτό, για τη δημιουργία ενός τέτοιου προφίλ, μου φαίνεται παιδικό και γελοίο, μια σχέση δεν κρίνεται από το φαίνεσθαι και το πόσα like μάζεψε συνολικά η φωτογραφία τους. Αν ωστόσο επιμένουν ότι ένα κοινό προφίλ θα «ολοκληρώσει» τη σχέση τους, ας το δημιουργήσουν, απλά να μη μας κάνουν ποτέ add.

του Ηρακλή Μηταλίδη
Keywords
Τυχαία Θέματα