Συγκατοίκηση | Οι έξι εντολές που δεν πρέπει να παραβείς ποτέ!

Αρχική ιδέα ήταν να γράψω για τα «υπέρ και τα κατά της συγκατοίκησης», όμως πιστεύω πως δεν έχει νόημα να σου δώσω κάποιο “καλό” λόγο για να συζήσεις με το ταίρι σου… Είναι κάτι που, υποτίθεται, το γνωρίζεις ήδη. Αυτό όμως που σίγουρα δεν ξέρεις είναι οι άγραφοι κανόνες για να στήσεις το σπιτικό σας!

Όλα ξεκίνησαν από τη νύχτα που έμεινε εκεί, την επόμενη που έφερε την οδοντόβουρτσ, μετά που ξέχασε εκεί τη γκρι τη φόρμα και τέλος το συρτάρι που άδειασες για πάρτι του.
Αφού λοιπόν πάρθηκε η μεγάλη απόφαση, το πρώτο βήμα
είναι [1] να φτιάξετε μαζί τον χώρο σας. Σίγουρα θα υπάρξουν υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές, οι αφίσες του Σάκη και η συλλογή από κουτάκια μπύρας δεν ανήκουν πλέον στο νέο βασίλειο.

Το δύσκολο μέρος νομίζω σε κάθε είδους συγκατοίκηση, είναι [2] οι υποχρεώσεις του σπιτιού κι ας είμαστε δίκαιοι. Δεν υπάρχουν μαμάδες να μαζεύουν τις βρεγμένες πετσέτες, ούτε υπάρχουν αντρικές και γυναικείες δουλειές, είναι θέμα “γούστου”, εμένα δεν μου αρέσει να πετάω τα σκουπίδια, εσένα δεν σ αρέσει το σιδέρωμα... μόλις λύθηκε το πρόβλημα!

Ο [3] προσωπικός χώρος, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από τη παιδική ηλικία, έχουμε ανάγκη από προσωπικό χώρο και χρόνο. Ότι είστε ζευγάρι και ότι μένετε μαζί δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε ίδια ενδιαφέροντα. Οπότε δικαιούμαστε μερικές φορές να κατεβάζουμε ρολά και να υπάρχει κατανόηση. Από την άλλη όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογούμε όταν το ζευγάρι μιλάει μέσω comments στο facebook.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα, δεν υπάρχει σπίτι μου και σπίτι σου. Οπότε θα πρέπει να υπάρχει [4] αμέριστη συμπαράσταση, για τις επισκέψεις φίλων, μαμάδων, μπαμπάδων και από τις δυο πλευρές. Σ’ αυτές τις επισκέψεις βέβαια περιλαμβάνονται κυρίως οι ανεπιθύμητες, με άλλα λόγια μπορεί παλιά να τα κουτσοπίνατε με φίλο σου τον Γιώργο, όμως τώρα το κάρμα, σου χαμογέλασε!

Το πιο συχνό φαινόμενο είναι να βλέπουμε νέα ζευγάρια αγαπημένα και με κορμί λαμπάδα, ενώ λίγους μήνες μετά την επίσημη έναρξη της συμβίωσης να τους βλέπουμε διπλούς και τριπλούς. Γι’ αυτό βέβαια φταίνε πολλά πράγματα, ότι κάθονται όλη μέρα μέσα και “γλάπατης – γλούπατης”, ότι πηγαίνουν στο super market και αδειάζουν όλα τα ανθυγιεινά ράφια, ότι ο ντελιβεράς είναι πλέον το τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Πάντως ένας κανόνας που πρέπει να μπει είναι [5] η ζυγαριά, βλέπεις ότι παραμελείς τον εαυτό σου; Κάτι δεν θα πηγαίνει καλά!

Tέλος, το κλειδί είναι, το ζευγάρι να [6] μην βλέπει την συγκατοίκηση ως ένα μεγάλο σοβαρό βήμα δέσμευσης, σίγουρα θα δεθείς με τον άλλον ακόμα πιο πολύ αλλά δεν είστε και παντρεμένοι! Πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη της σχέσεις, εξάλλου πάνω από όλα γίνεται για να διευκολύνει τη σχέση σου, όχι να την δυσκολέψει. Νατάσσα Like the life
Keywords
Τυχαία Θέματα