Ο δεκάλογος της εξεταστικής

Είναι δυνατόν να μην έχει η εξεταστική δικό της δεκάλογο; Μαζέψαμε τα πιο καρατσεκαρισμένα facts της και όποιος μας πει ότι δεν έχει ζήσει τα περισσότερα από ψεύδεται ασύστολα.

της Όλγας Πασχαλίδου

1) 2 μήνες πριν την εξεταστική: "Σ' αυτήν την εξεταστική θα διαβάσω οπωσδήποτε". 1 μήνα πριν την εξεταστική: "μήπως να ξεκινήσω να πηγαίνω βιβλιοθήκη;" 2 εβδομάδες πριν την εξεταστική: "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ; "1 μέρα πριν την εξεταστική: "....δεν προλαβαίνω με τίποτα!"

2) Την ημέρα που είσαι αποφασισμένος
να διαβάσεις οι κολλητοί σου έχουν σκεφτεί το ακριβώς αντίθετο.

3) Η εξεταστική δεν είναι δικαιολογία για να τρως όλη την ώρα! Ναι, το κυλικείο είναι όντως δελεαστικό μέρος για διάλλειμα από το διάβασμα. Και όχι δεν είσαι δέκα χρονών για να ακούς την γιαγιά σου όταν σου λέει: "Φάε την πίτα πουλάκι μου είσαι τόσο αδύνατο και διαβάζεις κιόλας!"

4) Πάντα οι διπλανοί σου στην βιβλιοθήκη είναι: τρεις κοπέλες που δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε, ο "μιλάω μόνος μου όταν διαβάζω", αυτός που ακούει μουσική με τα ακουστικά του στη διαπασών.

5) Προσοχή στην αρρώστια της εξεταστικής! Συμπτώματα: ύπνος πάνω από τις στοίβες με τα τεράστια βιβλία, έλλειψη συγκέντρωσης, ξαφνικό ενδιαφέρον για πράγματα αδιάφορα- το ταβάνι, ο τοίχος, σβησμένη τηλεόραση κ.τ.λ., κυκλοθυμία όσον αφορά το άμα περάσεις τα μαθήματα (μια είσαι σίγουρος πως θα σκίσεις, την άλλη στιγμή ξέρεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις).

6) Το S.o.s που υποστήριζε με τόση θέρμη ο φίλος σου πως θα πέσει δεν έπεσε. Και ΝΑΙ ήταν το μόνο που είχες διαβάσει!

7) Το σκονάκι που με κόπο και μόχθο έχεις κάνει την προηγούμενη μέρα τελικά δεν το χρειάζεσαι ή ακόμα χειρότερα το έχεις αποστηθίσει!

8) Ιδιαίτερα στα πρώτα έτη αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές τις εξεταστικής με τις σχολικές εξετάσεις. Στις σχολικές εξετάσεις έπαιρνες μαζί σου δέκα στυλό, τρία μολύβια, μια ξύστρα, δύο σβήστρες, χαρτομάντιλα και φυσικά ένα μπουκαλάκι νερό. Τώρα πηγαίνεις με ένα στυλό. ΜΟΝΟ.

9) Στην εξεταστική όλοι σου φαίνονται συμπαθητικοί. Ειδικά αυτοί με τις καλές σημειώσεις. Φοράς το καλύτερο χαμόγελό σου και τους πιάνεις άμεσα φίλους κερνώντας τους καφεδάκι.

10) Πάντα πριν μπεις για να δώσεις αναζητάς τον γνωστό-άγνωστο επιμελή φοιτητή ο οποίος θα σου χαρίσει απλόχερα τη "βοήθειά" του στα έδρανα της απελπισίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα