Μάθε τη φοιτητούπολή σου | Αθήνα

Ζητήσαμε από φοιτητές που σπουδάζουν στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις να μας δείξουν τα κατατόπια, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη φοιτητική ζωή των πρωτοετών μας που τώρα θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως ελεύθεροι ακαδημαϊκοί πολίτες. Μιλάει η εμπειρία του παλιότερου, γι’ αυτό πιτσιρίκο, δώσε βάση! Τα στέκια αλλάζουν, όπως και οι συνήθειές σου.
ΑΘΗΝΑ
Η πόλη που στα δίνει όλα!Όλγα Χουσνετδίνοβα (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΟΠΑ) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή αλλιώς Α.Σ.Ο.Ε.Ε. όπως συνηθίζεται να ονομάζουμε τη σχολάρα
μας. Το ότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας είναι θετικό γι’ αυτούς που αγαπάνε τα Μ.Μ.Μ. … Ο πιο σίγουρος τρόπος να φτάσεις στο πρώτο τέταρτο του μαθήματος είναι η χρήση του Ηλεκτρικού (σταθμός Βικτωρίας), διαφορετικά εύρος τρόλεϋ και λεωφορείων από όλες τις γωνιές της πρωτεύουσας κάνοντας βέβαια παράλληλα την προσευχή σου μην έχει κίνηση στην οδό Πατησίων. Αν έχεις προλάβει ήδη να βγάλεις δίπλωμα, σταμάτα να καυχιέσαι καθώς θα κάνεις αρκετή ώρα και πόλεμο για να βρεις να παρκάρεις, εκτός και αν ρισκάρεις να αποκτήσεις «κλήση» ή είσαι διατεθειμένος να μετακινείς κάδους απορριμμάτων όπως αρκετοί συνάδελφοι μας. Τώρα τελευταία παίζει πολύ και το ποδήλατο, αρκεί να είσαι έμπειρος στους δρόμους της Αθήνας, αφού δεν είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος.
Φοιτητικές γειτονιέςΗ πιο φοιτητική περιοχή είναι ίσως η Ζωγράφου, πιο κοντά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. όμως είναι η Κυψέλη αν σκοπεύεις να ενοικιάσεις σπίτι. Άποψή μου, ωστόσο, είναι να μείνεις εκεί που σου αρέσει πιο πολύ αφού τα Μ.Μ.Ε. δεν σε περιορίζουν καθόλου, αλλά προτίμησε παράλληλα κάπου πιο κεντρικά όπως Θησείο, Καλλιθέα κλπ.
Φαγητό«Ο έρωτας περνά από το στομάχι» έχω ακούσει πως λένε… δεν έχουν και άδικο! Μόνο που εδώ ο έρωτας αφορά την τσέπη σου. Αν μένεις μόνος σου ξεκίνα να ψάχνεις ιστοσελίδες με συνταγές ή κάνε καμιά γειτόνισσα κολλητή να σου μαγειρεύει, αφού ωραία τα delivery, οι τιμές τους όμως όχι και τόσο ωραίες, άσε που παχαίνουν.
ΔιασκέδασηΗ διασκέδαση τώρα… εεε δε σταματά ποτέ! Άσε τους άλλους να χαίρονται που πέρασαν σε μικρές πόλεις της επαρχίας, αφού δεν ξέρουν πως μόνο εσύ μπορείς να έχεις όοοτι θέλεις όοοτι ώρα θέλεις! Κινέζικο στις 3.00 π.μ; Φυσικά! Ένα τηλέφωνο είναι. Άσε που δε θα σου φτάσουν καν όλα τα φοιτητικά σου χρόνια για να γυρίσεις όλα τα μαγαζιά. Για χειμώνα συνηθίζεται να βγαίνουμε κέντρο Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Εξάρχεια, Κολωνάκι. Αφού καλοκαιριάσει τιμάμε την παραλιακή με τα ατελείωτα clubs, μπαράκια και σχήματα τραγουδιστών. Όμως μην υποτιμάς τα χειμερινά στέκια, αφού το καλοκαίρι μετατρέπονται σε ωραιότατα καλοκαιρινά μπαράκια όπως συμβαίνει στην Πανόρμου, εκεί και αν έχει φοιτητόκοσμο! Γενικά, αυτό που λένε πως δεν κάνεις φοιτητική ζωή στην Αθήνα απέχει πολύ από την πραγματικότητα, ακόμα και αν μένεις με τους γονείς. Αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις, πρεμιέρες στους μεγαλύτερους κινηματογράφους, κάθε τρεις και λίγο άνοιγμα νέου alternative μαγαζιού, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα περιμένουν εσένα και την φοιτητική σου παρέα απλά ν
Keywords
Αναζητήσεις
, φοιτητικη ζωη αθηνα
Τυχαία Θέματα