Λευκός Καπνός | Αυτός είναι ο νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ

Νέος πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξελέγη ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Θάνος Δημόπουλος.

Ο νέος πρύτανης εξελέγη από τον πρώτο γύρο καθώς απέσπασε ποσοστό 57% και 844 ψήφους έναντι του 23% (319 ψήφοι) που έλαβε η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Ελένη Καραμαλέγκου και του 21% (219 ψήφοι) που έλαβε ο καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο κ. Δημόπουλος διαδέχεται τον Θόδωρο Φορτσάκη, ο οποίος παραιτήθηκε του αξιώματος
καθώς τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.
Ο γεννημένος στο Παρίσι της Γαλλίας 54χρονος πρύτανης, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις, 23.688 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων. Είναι γιος του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Σε δήλωσή του στο ΜEGA, o κ. Δημόπουλος ανέφερε πως αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνηση από τη "σημαντική υποστήριξη" των συναδέλφων που τον εξέλεξαν με σημαντική δύναμη πρύτανη του μεγαλύτερου και αρχαιότερου Ιδρύματος της χώρας."Θα προσπαθήσουμε βασιζόμενοι στο τρίπτυχο 'αριστεία, ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη' να προχωρήσουμε μπροστά, να επιλύσουμε τα οξέα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που περνά η πατρίδα και να συμβάλουμε στην πρωτοπόρα παρουσία του ΕΚΠΑ" δήλωσε ο κ. Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος έχει θέσει ως προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, τη διεκδίκηση νέων διορισμών πανεπιστημιακών, την επιστροφή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχει καταργηθεί ο κλάδος τους (π.χ. φύλακες), την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων και την άμεση διεκδίκηση συμπλήρωσης των τακτικών πιστώσεων για το τρέχον έτος, ώστε να καλυφθούν οι ανελαστικές ανάγκες σε θέρμανση, φύλαξη, καθαριότητα κ.ά.Επίσης, ο κ. Δημόπουλος προτάσσει τη δημιουργία επιτροπών, ώστε κάθε σχολή να διεκδικήσει αναπτυξιακά προγράμματα από ελληνικούς και διεθνείς φορείς, και την περαιτέρω αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και της περιουσίας του ΕΚΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα