Φοιτητικές Συνταγές | Γεμιστά λαχανικά

Αγαπημένο μαμαδίσιο φαγητό, που, όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Ζήσε μεσογειακά και φτιάξε γεμιστά. Υλικά 2 Ντομάτες 2 Πιπεριές 2 Κολοκυθάκια Μισό ματσάκι μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο Φρυγανιά τριμμένη 10 κουταλιές της σούπας ρύζι (τύπου καρολίνα) Αλάτι Πιπέρι 1 ποτήρι του κρασιού Ελαιόλαδο Εκτελεση

Πλένουμε πολυ καλα τα λαχανικα μας και κόβουμε το πάνω μέρος τους. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα της
ντομάτας και του κολοκυθιού (το περιεχόμενο-σπόρια των πιπεριών το πετάμε). Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε τη γέμιση με το ρύζι που έχουμε πλύνει ελαφρά, το περιεχόμενο των λαχανικών, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό που τα έχουμε ψιλοκόψει όλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα κοφτό κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και αφού έχουμε τοποθετήσει τα λαχανικά μας στο ταψί τα γεμίζουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό. Τέλος τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά με σκοπό να μη μας καούν και σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών τοποθετούμε το ταψί και ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά.
Το ιδανικό σερβίρισμα είναι με φέτα. Καλή σας όρεξη....! Tip Νο1: για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα της γέμισης ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια, ακόμη και κιμά.Tip Νο2: Για να σιγουρευτείτε ότι τα γεμιστά σας έγιναν δοκιμάστε από τη γέμιση μετά από μια ώρα ψησίματος για να σιγουρευτείτε ότι δε «σκαλώνει» το ρύζι.
Keywords
Τυχαία Θέματα