#exetastiki στο ΕΚΠΑ | Ο 10λογος επιβίωσης στο λεωφορείο

Προσοχή! Ο παρακάτω οδηγός επιβίωσης, ισχύει αυστηρά για τα λεωφορεία 220, 221, 250, 608, 235, Ε90 και το εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης.
Αν είσαι από τους τυχερούς προνομιούχους που έχουν πρόσβαση στη σχολή τους με Ι.Χ. τότε ΜΠΡΑΒΟ! Στείλε το πρόγραμμα της εξεταστική σου να κανονίσουμε τα δρομολόγια! Αν από την άλλη, είσαι σαν εμάς τους κοινούς θνητούς, που χρειάζονται τουλάχιστον δύο μέσα και κυρίως αβάσταχτα γεμάτα λεωφορεία
για να δώσουν ένα μάθημα τότε, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος!
Κανόνας #1 | Πάντα, μα πάντα να παίρνεις το λεωφορείο πριν τον Ευαγγελισμό.Εκτός αν μόνο το 250 σου παρέχει πρόσβαση στη σχολή σου. Τότε, λυπάμαι. Αν όμως παίρνεις τα άλλα λεωφορεία που εκτός του Ε90, περνάνε από Ακαδημία και Σύνταγμα τότε κάνε ένα κόπο παραπάνω και πήγαινε από εκεί. Κυρίως στα λεωφορεία που η αφετηρία τους είναι στην Ακαδημία, βρίσκεις σχεδόν πάντα θέση και έτσι όταν γεμίζει το λεωφορείο εσύ είσαι καθιστός χωρίς να σε ζουλάνε όλοι σαν γρανιτιέρα.
Κανόνας #2 | Πάντα, μα πάντα να έχεις μαζί σου βεντάλια.Ή έστω κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις αέρα. Τα λεωφορεία όταν γεμίζουν, αποκτούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και αν έχεις ιδρώσει νομίζεις ότι πεθαίνεις. Λίγος αέρας (έστω και ζεστός) σε σώζει.
Κανόνας #3 | Αποσμητικό.Ο κόσμος μυρίζει το καλοκαίρι. Ιδρώνει και μυρίζει. Όλοι το έχουμε πάθει και όλοι έχουμε βρεθεί με μία όχι και τόσο ευχάριστη μασχάλη μπροστά μας. Μην ντραπείς. Βγάλ' το έξω και ψέκασε. Κανόνας #4 | Νερό.Πηγή ζωής. Αν δεν το μπορείς ζεστό, τότε βάλτο στην κατάψυξη από την προηγούμενη και τύλιξέ το με αλουμινόχαρτο. Θα κρατήσει θερμοκρασία και θα παραμείνει δροσερό. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις θερμό.
Κανόνας #5 | Ποτέ, μα ποτέ μην ξεκινάς ακριβώς στην ώρα σου.Το ξέρεις ότι αν χρειάζεσαι π.χ. μία ώρα για να φτάσεις στη σχολή ξεκίνα μιάμιση ώρα πριν. Φτάνοντας ακριβώς στην ώρα σου, θα συμπέσεις σε όλο το έτος και σε κάθε φοιτητή που χρωστάει το συγκεκριμένο μάθημα που πας να δώσεις και έτσι θα καταλήξεις σαν τις ασιατικές συγκοινωνίες που πληρώνουν υπαλλήλους για να σπρώχνουν τον κόσμο μέσα στο λεωφορείο. Άσε που θα καταϊδρώσεις.Κανόνας #6 | Ζen.Αν κάνεις πως τσαντίζεσαι όση ώρα βρίσκεσαι στο λεωφορείο θα καταλήξεις με κρίση πανικού και καμιά γιαγιά να σου πετάει τα ψώνια της λαϊκής στο κεφάλι (220-221) για να την αφήσεις να μπει πριν κατέβεις.Κανόνας #7 | Ενημερώσου.Υπάρχουν πολλές πορείες το καλοκαίρι και διαδηλώσεις οπότε ρίξε μια ματιά στο τι γίνεται εκεί έξω πριν ξεκινήσεις. Μπορεί το κέντρο για παράδειγμα να είναι κλειστό και να χρειαστεί να πας από ευαγγελισμό ή χειρότερα να πάρεις ταξί.
`Κανόνας #8 | Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει.Δεν έχει σημασία που η Nina Dobrev φοράει ακόμα δερμάτινα, εσύ καλά θα κάνεις να βάλει ότι πιο λεπτό και ανάλαφρο έχεις. Άσε τα κολλητά και τα μακριά. Φουστίτσα, βερμουδίτσα, σορτς και φορεματάκι ενδείκνυνται για μετακινήσεις. Οκ, η φούστα και το φορεματάκι δεν βολεύει πολλές, αλλά ότι πιο ανάλαφρο βάλεις τόσο λιγότερο θα ζεσταθείς! Κανόνας #9 | #ΝοΜakeUpΒάψου! Δεν λέω, αλλά όχι όπως τον χειμώνα! Σίγουρα θα ιδρώσεις και θα είσαι σαν πίνακας από νερομπογιά που για κάποιο λόγο όλα τρέχουν! Εκτός, αν αυτό είναι το στυλ σου, τότε βάλε ότι θες! Αλλά όσο πιο λίγο βαφτείς από θέμα makeup τόσο περισσότερο θα μείνουν αυτά που θα βάλεις! Κανόνας #10 | “Baby You Can Drive My Car” -The BeatlesΠάρε δίπλωμα! Το ξέρω, τα δίδακτρα και τα εξέταστρα δεν είναι λίγα αλλά κάποτε πρέπει να γίνει και αυτό. Αν έχετε ένα αυτοκίνητο στην οικογένεια, δεν χρειάζεστε άλλο. Λίγη καλή συνεννόηση και προγραμματισμός και όλα γίνονται. Όσο για τα έξοδα, μπορείς να τα μοιράζεσαι με τους φίλους σου, με το να μοιράζεστε την βενζίνη! Αναστασία Νικηταρά fb.com/AnastasiaNikitara94
mail: [email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
πως να επιβιωσεις στο λεοφορειο, 250 λεωφορειο
Τυχαία Θέματα