ΔΠΘ | Καταγγελία για την ηλεκτρονική ψήφο στις εκλογές συμβουλίων

Οι σημερινές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος όπως έγινε γνωστό από την Πρυτανεία. Το πραγματικό πρόβλημα πάντως όπως φαίνεται ήταν το γεγονός ότι διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν διαβλητή καθώς οι κάλπες είχαν ανοίξει 9 ώρες πριν την κανονική ψηφοφορία! Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έκανε καταγγελία
γι' αυτό το γεγονός. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης παρακολουθεί με ιδιαίτερη κατάπληξη και αγανάκτηση τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της λεγόμενης «ηλεκτρονικής ψήφου» με την οποία σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2012, υποτίθεται ότι θα διεξάγονταν οι εκλογές για την ανάδειξη των 8 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι η ηλεκτρονική κάλπη μέσω της οποίας θα διεξαγόταν η ψηφοφορία ήταν ήδη ανοιχτή και δεχόταν ψηφοδέλτια τουλάχιστον 9 ώρες (!) νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της ψηφοφορίας. Μάλιστα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, ψήφισαν πολλές ώρες νωρίτερα και έλαβαν απαντητικό μήνυμα επιβεβαίωσης έγκυρης ψήφου!
Μετά από τις παρεμβάσεις του ΔΣ του Συλλόγου προς τις Πρυτανικές Αρχές, την Εφορευτική Επιτροπή και το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του ΔΠΘ, πληροφορηθήκαμε ότι η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής κάλπης έγινε από την πλευρά του Υπουργείου και/ή του ΕΔΕΤ και όχι από την εφορευτική επιτροπή του ΔΠΘ, όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν επί τα χείρω τις δημόσια εκφρασμένες απόψεις περί ενός διαβλητού συστήματος και κυρίως την δομική αδυναμία της εφορευτικής επιτροπής να ελέγχει τόσο την όλη διαδικασία όσο και τα αποτελέσματά της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιακαδημαϊκή και αντιδεοντολογική διαδικασία, και ζητά από τις πρυτανικές αρχές να μην επαναλάβουν μια τόσο εξόφθαλμα τρωτή και διαβλητή διαδικασία.Τετάρτη 24/10/2012
Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Keywords
Τυχαία Θέματα