STR8 Forward bands | Audition Θεσσαλονίκης: O απολογισμός

Πέμπτη 27/3/2014 άνοιξε η αυλαία του φοιτητικού μουσικού διαγωνισμού STR8 Forward Bands. Η παραγωγή βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη audition. Λίγο πριν τον επόμενο σταθμό στην Πάτρα στις 10/04, η Θεσσαλονίκη τίμησε για άλλη μια χρονιά την ιδιότητα της ροκομάνας κάνοντας την καλύτερη δυνατή αρχή στο συναρπαστικό αυτό μουσικό

ταξίδι.

Ο χώρος που φιλοξένησε την Live Audition της Θεσσαλονίκης είναι η «Μαύρη Τρύπα» στα Λαδάδικα. Πολλοί αξιόλογοι γνωστοί καλλιτέχνες έχουν φιλοξενηθεί εδώ. Τώρα ήρθε η σειρά των φοιτητικών μπαντών. Όσο η παραγωγή έστηνε το χώρο, οι μπάντες έβρισκαν τη θέση τους στο χώρο και έκαναν τις τελευταίες συνεννοήσεις και διορθώσεις. Ο Μιχάλης Εμιρλής, ο Χάρης Πρώιος, Κώστας Γιάντσιος και η Κατερίνα Ευσταθιάδου, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, συζητούσαν τους κανονισμούς της ψηφοφορίας. Θα έκριναν τα συγκροτήματα, βαθμολογώντας σκηνική παρουσία (0-5), ερμηνεία (0-5) και δημιουργικότητα (0-5) είτε επρόκειτο για δική τους σύνθεση είτε για κάποια διασκευή.

Ο host του event Λαρι Ιωαννίδης υποδεχόταν τα συγκροτήματα εξηγώντας τους τη σειρά εμφάνισης και τις τεχνικές λεπτομέρειες. Όλες οι μπάντες θα είχαν χρόνο να κάνουν sound check θα συστήνονταν στην κριτική επιτροπή και, στη συνέχεια, θα παρουσίαζαν το τραγούδι τους. Στο τέλος της κάθε εμφάνισης, τα παιδιά που κατέβαιναν από τη σκηνή θα είχαν την ευκαιρία να δώσουν μια μικρή συνέντευξη στον Λάρι για τη δουλειά τους και την εμπειρία τους στο διαγωνισμό.

Η καινοτομία φέτος είναι ότι οι auditions είναι ανοιχτές στο κοινό, για έναν πού συγκεκριμένο λόγο… στο τέλος της διαδικασίας και εφόσον αναδειχτεί ο νικητής από την επιτροπή, το κοινό ψηφίζει για την μπάντα της δεύτερης ευκαιρίας. Η αγαπημένη του κοινού θα μπει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με τις υπόλοιπες που θα προκύψουν από τις υπόλοιπες auditions στο mycampus.gr. Παράλληλα τρέχει και online ψηφοφορία εδώ https://apps.facebook.com/str_bands/ που θα αναδείξει άλλη μια μάντα. Πάμε να δούμε ομως τι έγινε...


Την audition άνοιξαν οι Cinnamon. Διασκεύασαν «You can leave your hat on» του Joe Cocker. Όμορφες παρουσίες, δυναμικός ήχος και μια lead singer με το πακέτο φωνάρα, κίνηση και εμφάνιση! Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα…

Οι Resistants επέλεξαν να ερμηνεύσουν το Sweet Dreams στη version του Marilyn Manson. Αρκετά αγχωμένοι στην αρχή, άρχισαν να ξεδιπλώνονται όσο περνούσε η ώρα κερδίζοντας σιγά σιγά το κοινό. Έχουν ούτε ένα μήνα ζωής, οπότε το νου σας…


Επόμενο συγκρότημα, οι γνώριμοι και από πέρσι Distorted Dorce. Οι δυναμικοί Progressive Metalάδες μας είπαν το Taken by Force, από ομώνυμο άλμπουμ που ετοιμάζουν. Ένα περίπλοκο συνθετικά κομμάτι και πολύ απαιτητικό ερμηνευτικά. Μας κέρδισαν και βρέθηκαν στη τρίτη θέση.

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιας ήταν οι Nuevo. Το κομμάτι δικής τους σύνθεσης "Μέσα στην πόλη" κέρδισε κοινό και επιτροπή με τον ψαγμένο στίχο και το ρυθμό του. Κέρδισαν επάξια τη δεύτερη θέση.


Ένα περίπλοκο κομμάτι ερμήνευσε και η επόμενη μπάντα. Οι Polarized με το δικό τους Ιntrospecture απόδειξαν ότι μπορεί μια ελληνική μπάντα να κάνει τη διαφορά και με αγγλόφωνο στίχο.


Σειρά είχαν οι Circus Veil. Με το Freakin' out, που σύνθεσαν οι ίδιοι, έφεραν έναν αέρα rock'n'roll στη Μαύρη Τρύπα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και κάνοντας πολλά κεφάλια να κουνιούνται ρυθμικά.


Την ένταση ήρθαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο οι Shotgunz. Τους είχαμε γνωρίσει πέρσι και ευτυχώς επανήλθαν και μας ερμήνευσαν το δικό τους Rise! Δυναμικοί και εκρηκτικοί, όπως πάντα, φλέρταραν και πάλι με τις πρώτες θέσεις.


Οι Whiteroom μας εντυπωσίασαν με το Madman ένα δικό τους κομμάτι με τρομερή ενορχήστρωση και ενδιαφέροντα σόλο. Ήταν άνετοι και χαραροί, όπως ταιριάζει σε μια σαλονικώτικη μπάντα.


Λίγο πριν το τέλος βγήκαν στη σκηνη οι Groovagang. Οι "Gangsters του ρυθμού και του groove" όπως αυτοχαρακτηρίζοντα ερμήνευσαν το αγγλόφωνο Save us Now, δικό τους κομμάτι που υποστήριξαν άψογα με τη σκηνική παρουσία και την ερμηνεία τους. Ήταν οι νικητές της ημέρας!


Τελευταίοι (και καταϊδρωμένοι) ανέβηκαν στη σκηνή οι Βeerocracy. Καταϊδρωμένοι γιατί μέχρι τελευταλια στιγμη ήταν να ακυρώσουν τη συμμετοχή μιας και ο ντράμμερ τους καθυστερούσε λόγω μιας υποχρέωσης. Τελικά η συμμετοχή τους έγινε αφορμή να ζήσουμε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της audition, καθώς οι White Room "δάνεισαν" τον ντράμμερ τους και έτσι οι Beerocracy έκλεισαν την audition με το always on the run του Kravitz. Η ευγενής άμιλλα στα καλύτερά της!

Μετά την καταμέτρηση της βαθμολογίας από την επιτροπη αναδείχτηκε ο νικητής που θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο τελικό. Οι Groovagang ενθουσιασμένοι πανηγύριζαν για τη νίκη τους και χειροκροτήθηκαν από όλους. Αμέσως ακολούθησε η ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη της μπάντας της δεύτερης ευκαιρίας. Το κοινό επιβράβευσε τους White Room (αυτοί που δάνεισαν τον ντράμερ ντε!), τους έδωσαν με διαφορά το προβάδισμα, και πλέον διεκδικούν κι αυτοι μια θέση στον τελικό μέσα από ψηφοφορία που θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων auditions. Τη βραδιά έκλεισαν οι νικητές Groovagang ερμηνεύοντας για άλλη μια φορά το Save us Now!

Επόμενο ραντεβού με τις μπάντες της Πάτρας στις 10/4. Μάθετε λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://www.mycampus.gr/str8/str8_forward_bands__h_mpanta_sou_ta_spaei.html

Συνολική Βαθμολογία

STR8 Forward Bands | Θεσσαλονίκη
Μπάντες Total Score Groovagang 51 NueVo 47 Distorted Force 45 SHOGUNZ 44 Circus Veil 42 White Room 41 Polarized 41 Beerocracy 36 The Resistants 35 Cinnamon 33

Keywords
Τυχαία Θέματα