20 Σημάδια ότι το χεις παρακάνει με το διάβασμα

Ξέρω, ξέρω, η εξεταστική απέχει ακόμα αρκετά, άσε μας να χωνέψουμε το αρνάκι, τα λουλουδάκια έξω ανθίζουν. Τι θέλω και σας λέω για το διάβασμα ε; Κι όμως, αυτό το άρθρο μπορεί να χαρακτηριστεί διαχρονικό, γιατί πολλοί διαβάζουν από νωρίς, άλλοι δίνουν πανελλήνιες, το ΕΚΠΑ αργεί κανα 2μηνο για την εξεταστική! Πάντα, όλο και σε κάποιο μέρος της γης, υπάρχει κάποιος που θα διαβάζει αυτή τη στιγμή που εσύ ανέμελα διαβάζεις

αρθράκια όσο περιμένεις το επόμενο επεισόδιο του Game of Thrones κλπ.

Και όσο υπάρχει όλο και κάποιος που διαβάζει, άλλο τόσο υπάρχει και κάποιος που έχει δείξει υπερβάλλοντα ζήλο σε αυτό. Και τα συμπτώματα τρομερά και βασανιστικά. Δεν πρέπει να αγνοείς αυτά τα συμπτώματα φίλε/φίλη μου, είναι απόδειξη ότι πρέπει να ξελαμπικάρεις λίγο! Το πώς θα το καθορίσεις εσύ, είτε με καφέ, είτε με ένα καυτό μπανάκι, είτε με έναν μαραθώνιο της αγαπημένης σου σειράς –τουλάχιστον μέχρι να βγει το επόμενο επεισόδιο.

Επειδή είμαι συμπάσχων (ή έτσι λέω για να το δουν οι δικοί μου και να χαρούν που διαβάζω) συνέλεξα για σας συμπτώματα που δείχνουν ότι πρέπει να πεις στον εαυτό σου «αρκετά, ούτε ο Αϊνστάιν δεν διάβασε τόσο». Έχουμε και λέμε.

Ξέρεις ότι πρέπει να σταματήσεις το διάβασμα:

Όταν τα μάτια σου έχουν κουραστεί και τσούζουν Όταν η μέση σου έχει αρχίσει να πονάει από την στάση διαβάσματος Όταν έχει αρχίσει έντονος πονοκέφαλος Όταν νομίζεις ότι ζεις πλέον και συ στα έτη 1814-1914 της Διπλωματικής Ιστορίας Όταν τα γράμματα από τα βιβλία αρχίζουν να τρέχουν ανέμελα και να παίζουν μακριά γαϊδούρα Όταν έχεις πάει να γεμίσεις την κούπα του καφέ για 12 φορά Όταν ο καφές έχει χάσει το νόημά του γιατί νυστάζεις σαν… σαν… νυστάζεις άπειρα. Όταν έχεις ξεχάσει ποιος είσαι και σου φαίνεται λογική επιλογή το όνομα Ντόπλερ Όταν το στομάχι σου κάνει διάλεξη σε αρχαία ελληνικά για το πώς πεινάει Όταν αρχίζεις να βρίζεις το x μέσα σε κάποια εξίσωση επειδή δεν σε αφήνει ήσυχο με τα προβλήματά του Όταν κατά λάθος κάλεσες ένα κοπάδι λύκους με τις κραυγές απελπισίας που έριχνες σε κάθε παράγραφο που διάβαζες Όταν έχεις τελειώσει 2 τόμους από την ύλη μέσα σε 2 μέρες Όταν έχεις ξεχάσει βασικές ανθρώπινες ικανότητες όπως το να ανοίξεις το καπάκι της τουαλέτας Όταν ξαφνικά έσκασαν από το παράθυρο εξωγήινα άλογα και σου ανακοίνωσαν ότι είσαι ο επόμενος βασιλι… ωπ, λάθος, σε είχε πάρει ο ύπνος πάλι. Όταν ξυπνάς από ύπνο που σε είχε πάρει πάνω στο βιβλίο, όπου δημιούργησες την Λίγο πιο Μικρή Πρέσπα από τα σάλια σου Όταν έχεις αποκτήσει μούσια από τον τόσο καιρό που χεις κλειστεί στο δωμάτιο. Και είσαι κοπέλα. Όταν ακόμα και η μάνα σου σου λέει να βγεις έξω Όταν έχεις χάσει όλους τους φίλους σου από βαθειά γεράματα και δεν έχεις με ποιον να βγεις Όταν αποφασίζεις να βγεις και η Ελλάδα έχει μετακινηθεί και ενωθεί εδαφικά με την Αίγυπτο Όταν η σχέση σου σε ενημερώνει ότι σε έχει αφήσει εδώ και 3 χρόνια που δεν απάντησες στο μήνυμα που έστειλε. Και σου έλεγε να πας από το σπίτι που 'χε άδειο. Ωραία τα κατάφερες, ντροπή του ανθρώπινου αναπαραγωγικού συστήματος.

Αν τυχόν σου τύχει κάποιο από αυτά τότε πάρε γρήγορα το γράμμα φίλε/φίλη μου, πρέπει να ξεκουραστείς. Γιατί, δεν λέω, χρειάζονται οι γνώσεις αλλά τι να τις κάνεις όταν έχεις μόνο αυτές; Η ξεκούραση πάντα χρειάζεται. Βασικά όλα χρειάζονται με μέτρο. Διάβασε, ξεκουράσου, βγες να ξεσκάσεις και ξαναδιάβασε. Συνταγή επιτυχίας. Ή έτσι έχω ακούσει τέλος πάντων. Πάω να διαβάσω πάλι, τα λέμε!

John Kalk fb.com/john.kalki
malakocave.blogspot.gr
Keywords
Αναζητήσεις
γιατι νυσταζω οταν διαβαζω, πονοκεφαλος στο φιαβασμα
Τυχαία Θέματα