Πως να επιβιώσετε χωρίς Google Play

Goodbyte

Γράφω αυτό το άρθρο για εσάς που το έχετε ανάγκη, όπως το χρειάστηκα και εγώ πριν από μέρικες μέρες. Το πρώτο μου κινητό βούτηξε στη θάλασσα, οπότε αναγκάστικα να χρησιμοποιήσω μια δεύτερη συσκευή που είχα στο σπίτι. Δυστυχώς, της έλειπε κάτι πολύ σημαντικό. Η υποστήριξη από την Google και το Google Play.

Εκτός από το φιλολογικό ενδιαφέρον, πιθανότατα διαβάζετε αυτό το άρθρο γιατί είτε έχετε αγοράσει κατά

λάθος κάποιο κινέζικο-ελληνικό κινητό χωρίς Google Play είτε επίτηδες για λόγους οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, μην αγχώνεστε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Απαραίτητα βήματα:

- Κατεβάστε το Amazon Appstore. Το Amazon Appstore αξίζει έτσι κι αλλιώς, αφού έχει δώρο μια εφαρμογή κάθε μέρα. Βέβαια, πολλές εφαρμογές που χρειάστηκα δεν τις βρήκα (Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger και φυσικά όλες τις Google εφαρμογές) οπότε χρειάστηκε και επόμενο βήμα.

- Ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα δεύτερο Store για Android εφαρμογές, όπως το SlideMe. Σε κάθε περίπτωση, και πάλι δεν θα βρείτε πολλές γνωστές εφαρμογές.

- Αναγκαστικά λοιπόν θα καταφύγετε στη λύση των APKs. Είναι τα αντίστοιχα .exe των Windows. Με απλά λόγια, αν για παράδειγμα ψάχνετε το Facebook Messenger, ψάξτε στο Google για “facebook messenger .apk” και μέσω του AppsApk κατεβάστε το. Με την ίδια λογική θα βρείτε ακόμα και Google εφαρμογές όπως Google Maps ή Gmail.

- Συγχρονίστε κάποιο λογικό account όπως το Outlook. Για να πω την αλήθεια εγώ δεν τα κατάφερα, αλλά σας εύχομαι καλύτερη τύχη. Αν έχετε account Gmail, αρκεί να το συγχρονίσετε με κάποιο Outlook, οπότε οι επαφές σας θα βρεθούν και σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε και απ’ ευθείας μέσω Exchange, αλλά αυτά τα settings δουλεύουν σπάνια για κάποιο λόγο!

Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε αυτά:
Gmail Exchange ActiveSync server address: m.google.com
Gmail Exchange ActiveSync domain: google
Gmail Exchange ActiveSync user name: Your full Gmail address ([email protected], e.g.)
Gmail Exchange ActiveSync password: Your Gmail password
Gmail Exchange ActiveSync TLS/SSL required: yes

όπως τα βρήκα εδώ.

Τι έξτρα έκανα:

- Το πρώτο που χρειάστηκα ήταν ένας Mail Client. Βρήκα τον myMail και έκανα τη δουλειά μου πολύ καλά. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί συνδιάζει διαφορετικά mails με ωραίο τρόπο και όμορφο design.

- Root Explorer. Υπάρχει περίπτωση, να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε APKs χωρίς μια τέτοια εφαρμογή. Ξέρω ότι φαίνεται περίεργο και λάθος, αλλά μου συνέβη οπότε το αναφέρω. Τον Root Explorer μπορείτε να τον βρείτε στο Appstore, αν και τα 3.99 δολάρια είναι πολλά (ευτυχώς το είχα βρει δωρεάν πριν καιρό). Εναλλακτικά και free… Explorer.

- SwiftKey. Δυστυχώς ακόμα κοστίζει μέσω Amazon Appstore, οπότε ή θα ζήσετε με κάποιο εναλλακτικό πληκτρολόγιο ή θα βολευτείτε με το υπάρχον κάθε φορά. Εγώ δοκίμασα Swype μετά από καιρό και με απογοήτευσε…

- Facebook και αναγκαστικά πλέον Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, Foursquare. Η αλήθεια είναι ότι ένα smartphone χρειάζεται κάποιες βασικές εφαρμογές για να γίνει χρηστικό. Για μένα ήταν οι παραπάνω, για εσάς μπορεί να είναι και άλλες όπως Twitter, Flipboard, Snapchat κ.α.

Για την ιστορία, εδώ και δέκα μέρες χρησιμοποιώ το Geeksphone Revolution. Αν δεν το ξέρετε, είναι το πρώτο Dual Boot smartphone με Firefox OS και Android και το είχα αγοράσει για λόγους development πριν καιρό.

Υ.Γ: Προτιμήστε σε κάθε περίπτωση μια συσκευή με CyanogenMod. Το Revolution θα πάρει σε λίγο καιρό CM11, οπότε μάλλον όλα τα παραπάνω θα είναι άχρηστα για εμένα. Ελπίζω όμως να βοήθησαν εσάς.

Keywords
Αναζητήσεις
πως google play
Τυχαία Θέματα