Νέο iPad, Μικρότερες οι ουρές και οι πωλήσεις στην πρεμιέρα… γιατί;

Το φαινόμενο iPad δεν κατάφερε να συγκινήσει τεράστιο πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις από όλον τον κόσμο. Ο λόγος δεν είναι προφανής, αλλά σίγουρα οι πρώτες σκιές γύρω από την πορεία του νέου tablet έχουν μπει.

Το νέο iPad είναι μια σαφώς καλύτερη νέα συσκευή σε σχέση με το iPad 2.

Κατά την άποψη μου, πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη αναβάθμιση σε σχέση με αυτή που συνέβη ανάμεσα στα iPhone 4 και iPhone 4S. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την τεράστια βελτίωση της ποιότητας της οθόνης, χαρακτηριστικό που αλλάζει την εμπειρία χρήσης κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.

Οι προσθήκες μεγαλύτερης μνήμης, μπαταρίας, δυνατότερης GPU και κάμερας είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι στοιχεία που τα παρατηρείς αν δεν κάνεις συστηματική χρήση της συσκευής. Γιατί λοιπόν ο κόσμος δεν υποδέχτηκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό το νέο iPad;

Κατ’ αρχάς τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Παρά το γεγονός ότι η Apple υποστηρίζει ότι έκανε Sold Out το προϊόν, τα καταστήματα λιανικής έχουν διαφορετική άποψη. Και στην Αγγλία και στην Αμερική, υπάρχουν διαθέσιμες σχεδόν όλες οι εκδόσεις του νέου iPad στα ράφια των καταστημάτων. Σε αντίθεση με το iPad 2, ίσως αυτή τη φορά ο αριθμός των διαθέσιμων iPad να ήταν μεγαλύτερος και γι’ αυτό δεν παρατηρήθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις που είχαμε δει κατά το λανσάρισμα του iPad 2, αλλά ίσως και όχι.

Η αγορά των tablet έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με το 2011. Το Android έχει φτάσει στην έκδοση 4.0, τα τετραπύρηνα tablet όπως το Asus Transformer Prime TF700T ή το Acer Iconia A700 είναι ήδη εδώ, ενώ ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέα tablet από την Samsung, την LG και αργότερα από τη Nokia. Κατά συνέπεια, η πίεση στο νέο iPad είναι λογικό να είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν, ενώ τα χαρακτηριστικά (ακόμα και η υπέροχη οθόνη) δεν φαντάζουν τόσο σπουδαία απέναντι στον ανταγωνισμό.

Στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών αγοραστών ίσως έχει μπει πλέον και η έλευση των Windows 8 για tablets, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τεράστιες πωλήσεις του iPad 2, οι οποίες ουσιαστικά “αποκλείουν” μεγάλη μερίδα του κόσμου από την αγορά του νέου iPad.

Εσείς τι λέτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα