Φέτος είναι η χρονιά των Windows Tablet [CES 2014]

14:12 6/1/2014 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Τα θεμέλια έπεσαν το 2013 και το 2014 θα είναι η χρονιά της Microsoft στα Tablet. Τον Σεπτέμβριο του 2013 παρουσιάστηκαν τα πρώτα Intel Bay Trail Tablet. Μαζί τους ήταν και το Asus Transformer Book

T100, που έχω αποκτήσει για προσωπική χρήση και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Βέβαια, το άρθρο αυτό δεν αναφέρεται μόνο για τα Windows 8 Tablet, αλλά και για τα Windows RT που θα γίνουν (λογικά) ένα με τα Windows Phone 8 .Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η φετινή CES 2014, καθώς η πρώτη μέρα της έχει δώσει πολλή τροφή για σκέψη.

Η NVIDIA και η Lenovo έδωσαν τα πρώτα δείγματα επεξεργαστών και συσκευών, που θα δούμε φέτος και έχω πωρωθεί. Η Lenovo παρουσίασε τρία Tablet, από τα οποία τα δύο έχουν οικονομικό χαρακτήρα. Ο λόγος για το Lenovo ThinkPad 8 και το Lenovo Miix 2 10, όπου έχουν και τα δύο Intel Bay Trail στην καρδιά τους. Το μεγάλο της Tablet, Lenovo Miix 2 11, είναι ο δυνατός της παρέας και φοράω Intel Core i5. Από την άλλη μεριά η NVIDIA παρουσίασε ένα τέρας δύναμης, τον Tegra K1 και μας μίλησε για την 64bit έκδοση που θα βγει πιο μετά.

Ας δούμε όμως την χρησιμότητα των οικονομικών Windows 8 Tablet. Το Lenovo ThinkPad 8 είναι μια συσκευή των 400 δολαρίων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συσκευή multimedia, αλλά και ως εργαλείο δουλειάς. Η Lenovo έχει βάλει μια υψηλής ανάλυσης οθόνη στο Tablet, με πολύ καλές γωνίες θέασης (σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του εξωτερικού). Αυτό το καθιστά ιδανικό για προβολή ταινιών και διάβασμα βιβλίων, ενώ το οικοσύστημα των Windows 8 έχει όλα τα προγράμματα που χρειάζονται στην δουλειά. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω με ευκολία, πως ο Bay Trail δεν μασάει και τα βγάζει εις πέρας σε όλες τις καθημερινές λειτουργίες.

Από την άλλη η NVIDIA με τον Tegra K1, μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το Microsoft Surface 3. Οι φήμες θέλουν τα Windows RT να ενοποιούνται με τα Windows Phone. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές θα είναι κοινές και τα RT θα πάρουν τα πάνω τους ως multimedia συσκευές. Η δύναμη του Tegra K1 σε συνδυασμό με το brand Xbox, θα μετατρέψει το Surface 3 στην ιδανική συσκευή για καλό mobile gaming. Ήδη βλέπουμε χρήστες να αγοράζουν το Surface 2 αντί του iPad για multimedia συσκευή και για mobile gaming.

Προσωπικά περιμένω το Surface 3 να έχει τον Tegra K1 στην έκδοση των 64bit (Denver CPU) και RAM 4GB, τότε θα μιλάμε για καινοτομία και οι πωλήσεις της Microsoft θα εκτοξευτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα