Ένα κινητό για την παραλία και όχι μόνο

21:12 4/8/2014 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Αυτή η μόδα με τα smartphones έχει παραγίνει. Κάποτε smartphone αγόραζες με 500 ευρώ, μετά με 400, μετά με 250 και τώρα με 25. Και εγώ αναρωτιέμαι… Με 25 ευρώ, δηλαδή μια Jumbo πίτσα με πολλά υλικά, τι κινητό αγοράζεις; Feature phone και πάλι feature phone. Για την παραλία και όχι

μονο.

Στις διάφορες συνεντεύξεις τύπου που πηγαίνω κατά καιρούς, οι υπεύθυνοι των εταιριών προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κόσμος θέλει φτηνό smartphone και πόσο καλές πωλήσεις κάνουν οι συσκευές μέχρι 100-150 ευρώ. Και εγώ με τη σειρά μου ρωτάω τον Στέφανο, πλάκα μας κάνουν;

Γιατί ΟΚ, να αγοράσεις το πιο φτηνό κινέζικο ή ταιβανέζικο smartphone της αγοράς. Που σου λένε κιόλας ότι είναι 16-πύρηνο -λες και οι πυρήνες έχουν καμία σημασία- και με 1GB μνήμη και 100MP κάμερα. Αλλά ρε φίλε, μήπως να το σκεφτείς λίγο καλύτερα; Τι ανάγκες έχεις; Γιατί αν πας να αγοράσεις smartphone με 90-100 ευρώ, η λογική λέει ότι είτε σου έχουν ζαλίσει το μυαλό οι διαφημίσεις είτε ο πωλητής στο κατάστημα.

Επειδή εδώ στο Goodbyte έχουμε αποφασίσει να λέμε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι και όχι όπως θέλουν και θέλετε να τα ακούσετε μερικοί, αν θες να αγοράσεις κινητό με 100 ευρώ, πάρε ένα σούπερ feature phone της Nokia -ούτε καν το X- και θα είστε υπερευτυχισμένοι. Και στην παραλία το πας χωρίς φόβο, και όπως το 3310 το πετάς στον τοίχο και κάνει γκελ και όλα μια χαρά και άμα σου χαλάσει, παίρνεις το επόμενο μοντέλο χωρίς φόβο και πάθος.

Και εννοείται με κανονικά πλήκτρα, αυτά που και με βρεγμένο χέρι πιάνουν. Και στο βουνό και στην πόλη και στη θάλασσα και στα χιόνια. Πάρε ένα Nokia 301 να κάνεις τη δουλειά σου, ένα 108 Dual Sim με 31 ημέρες αναμονή ή πάνω στην τρέλα ένα Nokia 225 Dual Sim.

Keywords
Τυχαία Θέματα