Άποψη για το Samsung Galaxy S5

Goodbyte

Ξεκινώντας αυτό το άρθρο, επειδή γνωρίζω πως πολλοί θα νομίζουν πως είμαι Apple, HTC ή οτιδήποτε άλλο fanboy, ξεκαθαρίζω πως δεν είμαι κανενός fanboy και μου αρέσει να δοκιμάζω όλες τις συσκευές, να διαλέγω και να προτείνω αυτή που πιστεύω πως καλύπτει τις ανάγκες μου αλλά και τις ανάγκες των άλλων. Επίσης κάθε συσκευή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Καμία συσκευή και ποτέ δεν πρόκειται να είναι η καλύτερη, όλο και κάτι κακό θα έχει.

Τώρα όσο για την Samsung

πραγματικά δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω όπως και άλλοι πολλοί τι προσπαθεί να κάνει. Είτε μας κοροϊδεύει είτε βαρέθηκε να ασχολείται με τον κόσμο των smartphones είτε ασχολείται με κάτι άλλο που δεν είναι έτοιμο ακόμα (λέω εγώ τώρα… Tizen OS).

Όλα ξεκίνησαν με την σειρά premium smartphones της Samsung με την ονομασία Galaxy S. Είδαμε το πρώτο μας άρεσε, είδαμε το δεύτερο μας άφησε άφωνους (και ακόμα μας αφήνει) και όλα εκεί άρχισαν να ψιλοκαταρρέουν. Το Samsung Galaxy S3 δεν λέω ήταν ωραίο, ήταν κάτι το διαφορετικό αλλά σαν το Galaxy S2 δεν ήταν. Σοβαρά τώρα! Καμία συσκευή δεν το έχει καταφέρει αυτό που έχει κάνει μέχρι στιγμής το GS2. Ξεκίνησε με Android 2.3.4 και σήμερα τρέχει Android 4.2 JellyBean. Επίσης μην ξεχνάμε ότι σε λίγο θα πάρει και την αναβάθμιση του Android 4.4 Kitkat. Και σαν να μην φτάνουν αυτά δεν κολλάει πουθενά! Δεν μασάει αυτό το κινητό!

Αργότερα μας παρουσιάζει το GS4 το οποίο μας αρέσει επειδή έχει όλα αυτά τα καλούδια που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς αλλά δεν πειράζει ας πούμε ότι είναι χρήσιμα! (Smart Screen, Air-Gesture κλπ). Ποιο είναι το πρόβλημα εκεί; Το ότι με όλα αυτά τα καλούδια και το βαρύ Touchwiz της Samsung το GS4 υπερκόλλαγε λες και ψηνόταν στην φωτιά. Ύστερα έδωσε αναβάθμιση και όλα πήγανε καλά! Και τώρα φτάνουμε στην νέα συσκευή που όλοι περιμέναμε με αγωνία και λέγαμε ότι θα κάνει πάταγο και θα είναι κάτι το εντελώς καινούργιο! Και λοιπόν τι έγινε;

Samsung Galaxy S5 λοιπόν! Αυτό έγινε! Βλέπουμε μια συσκευή η οποία όχι μόνο παραμένει στο ίδιο στυλ σχεδιασμού αλλά γίνεται και χειρότερη εμφανισιακά! Προσωπικά μου θυμίζει μίξη Note 1 με GS2, λίγο πλαστικό από αυτό που έχει περισσέψει στο εργοστάσιο και στυλ κινέζικου Android smartphone. Ναι γίνομαι λίγο κακός αλλά τι να κάνουμε την αλήθεια λέω! Να φανταστείτε ακόμα και ο Κορεάτης, την συσκευή μας την παρουσίασε απευθείας διότι προφανώς δεν υπήρχε κάτι το ωραίο να μας δείξει! Όσο για τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, εντάξει δεν έχω να πω τίποτα! Πρόκειται για μια μεταβατική συσκευή του Galaxy S4. Είναι περιττό να μιλήσω για αυτόν τον τομέα.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω για την συσκευή! Πραγματικά είμαι απογοητευμένος από την Samsung και θεωρώ χαζό κάποιος να αγοράσει αυτήν την συσκευή, πόσο μάλλον όταν θα πρόκειται να έχει τιμή που δεν αξίζει. Όσο για την Samsung δεν ξέρω τι προσπαθεί να μας δείξει με αυτό που κάνει αλλά ξέρω ότι είναι ευκαιρία να αγοράσετε το Galaxy S4 που η τιμή του πέφτει αυτές τις μέρες.

Συντάκτης: Μακάριος Ούστα

Keywords
Τυχαία Θέματα