Swype, επιβεβαιώνoνται οι συνομιλίες της με την Apple για την επαναστατική τεχνολογία πληκτρολόγησης

Goodbyte

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, αναφερθήκαμε στο Swype, το έξυπνο και επαναστατικό πληκτρολόγιο το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στο Google Play Store. Φαίνεται όμως πως η εταιρία θέλει να το προωθήσει “λιγάκι” παραπάνω!

Για τους Android χρήστες, αυτή η καθυστερημένη προσθήκη του Swype

στο Play Store ίσως και να μην τους κάνει μεγάλη αίσθηση, αφού η Google είχε ενσωματώσει παρόμοια λειτουργία στο πληκτρολόγιό της με την άφιξη του Jelly Bean. Ωστόσο, τα νέα ίσως ακουστούν λίγο πιο ενθαρρυντικά στον αντίποδα για τους χρήστες του iPhone και iOS γενικότερα.

Η Naunce, η εταιρία που εξαγόρασε τη Swype και προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης του Swype και του dictation μαζί, συνάπτει αρκετά “στενές” σχέσεις με την Apple, διότι η Siri χρησιμοποιεί την δική τους τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Έτσι λοιπόν, ο δρόμος για την προώθηση του Swype στο iOS, όχι μόνο μπορούμε να υποθέσουμε πως είναι ανοικτός, αλλά και σύμφωνα με στέλεχος της Swype(Aaron Sheedy, Swype Vice President), φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν τις δύο εταιρίες ακόμα πιο κοντά και να συνομιλούν για την πιθανή ενσωμάτωση της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας που θα ολοκληρώσει την Siri και το dictation της Apple.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα μακριά από μια τέτοια πιθανή προσθήκη στο iOS, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις, η Apple φαίνεται πως τουλάχιστον δείχνει το ενδιαφέρον της. Το Swype, ο τρόπος πληκτρολόγησης με χειρονομίες(Gesture Typing) υπήρξε μεταξύ άλλων, μία μεγάλη επιτυχία για την Android πλατφόρμα από πολλούς χρήστες που το δοκίμασαν και παρέμειναν φανατικοί σε αυτό.

Το πληκτρολόγιο της Apple δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και αν και είναι ίσως ένα από τα βολικότερα που κυκλοφορούν στις συσκευές εκεί έξω, ίσως έχει καταντήσει να είναι λιγάκι μπαγιάτικο και μία τονωτική ένεση αλά Swype ίσως βοηθήσει λιγάκι τα πράγματα!

Εσείς τι πιστεύετε; Θα θέλατε το Swype στο iPhone σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα