Snapdragon 800, Το τέρας μπαίνει σε παραγωγή στα τέλη Μαΐου

Goodbyte

Καλός ο Snapdragon 600, αλλά το μεγάλο βήμα για την Qualcomm και τις ηλεκτρονικές μας συσκευές το κάνει ο Snapdragon 800. Το νέο chip από την Qualcomm θα ξεκινήσει να παράγεται μαζική στα τέλη Μαΐου και αξίζει να θυμηθούμε τα φοβερά τεχνικά χαρακτηριστικά που φέρνει μαζί του.

Οι δύο πιο “hot” επεξεργαστές της εποχής μας είναι ο Snapdragon 600 και ο Exynos 5 Octa. Αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα, καθώς η Qualcomm ανακοίνωση

την έναρξη παραγωγής του Snapdragon 800 στα τέλη Μαΐου.

Ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής βασίζεται στην αρχιτεκτονική Krait 400 και θα μπορεί να χρονιστεί στα 2.3GHz ανά πυρήνα. Θα ενσωματώνει τη νέα GPU Adreno 330 που προσφέρει ως και 50% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την 320 και υποστήριξη για αναλύσεις μέχρι 2560×2048 pixels, ενώ παράλληλα ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά όπως USB 3.0 και γρηγορότερες μνήμες (2×32 LPDDR3).

Στο κομμάτι της κάμερας, με τον Snapdragon 800 θα δούμε για πρώτη φορά καταγραφή βίντεο 4K HD στα 30fps (συνεπώς Full HD στα 60fps) και χρήση φωτογραφικής κάμερας ως 55 megapixels.

Αυτό το τέρας επιδόσεων θα κατασκευάζεται στα 28nm με την μέθοδο παραγωγής High-K + Metal Gate, ώστε να μην απαιτούνται τεράστια ποσά ενέργειας για την τροφοδότηση του και να κατανέμεται σωστά η ισχύς ακόμα και με υψηλό φόρτο.

Τούμπανο!

Keywords
Τυχαία Θέματα