Smartphones: Είναι σωστό να κλείνουμε τις ανοιχτές εφαρμογές παρασκηνίου;

Goodbyte

Όπως είναι γνωστό, τα smartphones έχουν φτάσει πλέον σε ένα σημείο που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να ελαττώνεται η απόδοσή τους. Παρόλα αυτά, μας έχει μείνει το συνήθειο να κλείνουμε τις ανοιχτές εφαρμογές που βρίσκονται στο παρασκήνιο είτε επειδή μας το είπαν είτε επειδή για κάποιο λόγο, μας ενοχλεί να βλέπουμε αυτές τις εφαρμογές ανοιχτές. Είναι όμως σωστή αυτή η τακτική; Θα το μάθουμε παρακάτω στο άρθρο εξηγώντας κάποια πράγματα.

Ανοιχτές εφαρμογές παρασκηνίου στα Android
Smartphones με την λειτουργία Multitasking

Σε αυτή την εικόνα βλέπουμε την λειτουργία Multitasking στα Smartphones με εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Android. Από τι βλέπουμε, σκοπός της είναι να μας εμφανίζει τις ανοιχτές εφαρμογές παρασκηνίου. Σε αυτή την λειτουργία μπορούμε να κλείσουμε μία ή παραπάνω εφαρμογές ή να εναλλάξουμε σε μία που βρίσκεται ήδη ανοιχτή.

Ανοιχτές εφαρμογές παρασκηνίου στο iPhone με την λειτουργία Multitasking

Αντίστοιχα η ίδια λειτουργία βρίσκεται στο λειτουργικό σύστημα iOS που είναι εγκατεστημένο στο iPhone. Επίσης μπορούμε να κλείσουμε μία ή παραπάνω εφαρμογές ή να εναλλάξουμε σε μία ανοιχτή.

Ανοιχτές εφαρμογές παρασκηνίου στα Windows Phone με την λειτουργία Multitasking

Το ίδιο συμβαίνει και στα Windows Phone. Δεν διαφέρει η λειτουργία σε κάτι με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.

Και στις τρεις περιπτώσεις, το λειτουργικό σύστημα μας επιτρέπει να μπούμε με γρήγορο τρόπο στην εφαρμογή που ήδη έχουμε ανοίξει από πριν ή απλά να κλείσουμε μία ή παραπάνω εφαρμογές που δεν χρειαζόμαστε. Κύριος σκοπός είναι να μας προσφέρει τη δυνατότητα να εναλλάξουμε σε εφαρμογή που θέλουμε με ταχύτατο τρόπο. Κατά τα άλλα δεν θα έπρεπε από μόνοι μας να κλείνουμε εφαρμογές. Ο λόγος που δεν κάνει να κλείνουμε μια ανοιχτή εφαρμογή είναι απλός! Στον υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα που έχει, δεν κλείνει ένα πρόγραμμα από μόνο του αλλά το αφήνει ανοιχτό έως ότου αποφασίσουμε εμείς να το κλείσουμε ενώ στο Smartphone μας, το λειτουργικό σύστημα κλείνει αυτόματα την τελευταία εφαρμογή που ήταν ανοιχτή και δεν χρησιμεύει. Όμως, το λειτουργικό σύστημα του Smartphone, δεν κλείνει εφαρμογές από μόνο του στα καλά καθούμενα αλλά κλείνει μία ή παραπάνω εφαρμογές όταν θέλουμε να ανοίξουμε μια καινούργια εφαρμογή και δεν χωράει στην προσωρινή μνήμη RAM (Random Access Memory). Για παράδειγμα, εάν έχουμε ανοιχτές τις εφαρμογές Google Chrome, Facebook, Twitter και θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι Subway Surfers και δεν επαρκεί η προσωρινή μνήμη RAM για να δουλέψει το παιχνίδι τότε το λειτουργικό σύστημα θα αποφασίσει να κλείσει μία ή όσες εφαρμογές χρειάζεται ώστε να τρέξει το παιχνίδι.

Τέλος, η μπαταρία δεν θα κρατήσει περισσότερο εάν αποφασίσετε να κλείσετε μόνοι σας μία εφαρμογή από τη λειτουργία multitasking. Για να εξοικονομήσετε μπαταρία, θα πρέπει να μπείτε στις ρυθμίσεις που σας παρέχει κάθε λειτουργικό σύστημα και να αφαιρέσετε τα δικαιώματα που μπορεί να κάνει μια εφαρμογή ενώ είναι ανοιχτή. Για παράδειγμα το Facebook Messenger μπορεί να έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να κατεβάζει δεδομένα από το ίντερνετ, να σας ειδοποιεί για το ποιος σας έστειλε μήνυμα και να συλλέγει πληροφορίες ενώ είναι ανοιχτό. Όλα αυτά δεν χρειάζονται! Μπορείτε να αφαιρέσετε τα 2 δικαιώματα και να αφήσετε μόνο το δικαίωμα να σας ειδοποιεί για τα μηνύματα.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα και συνήθειες που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο για τον κόσμο της τεχνολογίας μερικές φορές είναι μεγάλα λάθη όπως αυτό το λάθος που αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο. Ελπίζουμε να σας άρεσε το βοηθητικό άρθρο! Σχολιάστε από κάτω για το εάν σας άρεσε ή για το εάν έχετε μια συμβουλή που ξεχάσαμε να προσθέσουμε στο άρθρο. Μείνετε συντονισμένοι στο Goodbyte.gr για περισσότερα παρόμοια άρθρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα