HTC One review, Συνώνυμο της ποιότητας και του design [hands-on video]

Goodbyte

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο HTC One. Το τετραπύρηνο flagship από την Ταϊβάν μας άφησε ως επί το πλείστον θετικές εντυπώσεις, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο κινητό της χρονιάς.

Εισαγωγή

Η HTC είδε τις πωλήσεις να μειώνονται σημαντικά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και οι λάθος επιλογές έφεραν την εταιρεία στο χείλος του γκρεμού, κάτι που φαίνεται ότι ταρακούνησε

τους ιθύνοντες.

Μετά το πολύ ποιοτικό αλλά όχι τόσο πετυχημένο HTC One X, το επόμενο βήμα θα έπρεπε να είναι καινοτόμο, πιο ποιοτικό και ταυτόχρονα σταθερό για να εξασφαλίσει την συνέχεια της HTC. Το HTC One γεννήθηκε σε αντίξοες συνθήκες και γι’ αυτό ίσως να είναι το πρώτο HTC μετά από καιρό που θα παλέψει μέχρι τέλους για την πρωτιά στο χώρο του Android.

Video Review

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Αν σε κάτι πρέπει να βάλουμε άριστα στο HTC One, αυτή είναι η εμφάνιση του. Η συσκευή είναι πανέμορφη και προσεγμένη μέχρι και στην τελευταία της λεπτομέρεια. Οι γωνίες του One θυμίζουν iPhone, όπως άλλωστε και το μεταλλικό σασί του, όμως όπως έχουμε πει δεκάδες φορές, παρθενογέννεση δεν υπάρχει.

Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις το HTC One θα πέσεις πάνω σε κάποια σχεδιαστική λεπτομέρεια που σου είχε ξεφύγει. Κάθε πλευρά του κινητού έχει μελετηθεί μέχρι τέλους, δίνοντας σου την αίσθηση της πολυτέλειας κοιτώντας το από απόσταση.

Η επιβεβαίωση έρχεται με το πρώτο άγγιγμα. Στιβαρό, δυναμικό, με μία λέξη… άψογο. Αν κάποιο κινητό της αγοράς αξίζει τα λεφτά του μόνο και μόνο για την κατασκευή του, τότε αυτό είναι το HTC One. Είναι μια από τις λίγες συσκευές που μπορείς να ερωτευτείς ακόμα και όταν η οθόνη της είναι κλειστή (το ίδιο μου συνέβη με το μαύρο iPhone 5, πριν αρχίσει να γρατσουνιέται).

Παρ’ όλα αυτά, επειδή αδυναμίες υπάρχουν παντού και πρέπει να τις αναφέρουμε, στο κομμάτι της εργονομίας η HTC παίρνει μέτριο βαθμό. Αυτό διότι τα κουμπιά της συσκευής έχουν τοποθετηθεί με τέτοιον τρόπο που δυσκολεύουν στη χρήση με το ένα χέρι. Το έχουμε ξαναπεί. Όταν οι ίντσες μεγαλώνουν, το Power button πρέπει να πάει στο πλάι. Τέλος.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Το HTC One έρχεται εφοδιασμένο με τον Qualcomm Snapdragon 600 στα 1.7GHz και 2GB μνήμης RAM. Κατά συνέπεια, κάθε υπόνοια κακής απόδοσης δεν έχει καμία βάση. Οτιδήποτε δοκιμάσαμε έτρεξε χωρίς κανένα πρόβλημα, με μοναδική εξαίρεση κάποια εφέ του Facebook Home, στα οποία πάντως δεν μπορούμε να βασιστούμε σε καμία περίπτωση.

Η Adreno 320 (GPU) ελέγχει με άνεση τα 1920×1080 pixels της S-LCD3 οθόνης του One, η οποία σε κάθε ευκαιρία μας έκανε να ξεχνάμε πως είναι να μην χάνεις ούτε μοίρα σε ακραίες γωνίες θέασης. Η μάχη με την Super Amoled του Galaxy S4 θα είναι μεγάλη, αλλά χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, θεωρούμε ότι η οθόνη του HTC One κερδίζει στα σημεία.

Έχουμε την οθόνη, έχουμε τον επεξεργαστή, τι λείπει για να συνθέσουμε μια εξαιρετική μηχανή αναπαραγωγής πολυμέσων;

Τα απίστευτα στερεοφωνικά ηχεία με σφραγίδα Beats Audio που έχουν τοποθετηθεί όμορφα, στο μπροστά μέρος του One. Ότι και να πούμε για αυτά τα δύο αστεράκια είναι λίγο. Απλά πρέπει να ξεχάσετε οτιδήποτε άλλο έχετε ακούσει σε άλλα κινητά. Απλά να τονίσουμε ότι σκεφτήκαμε σοβαρά ότι μπορούμε να κάνουμε πάρτυ απλά και μόνο με τα ηχεία του HTC One.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πολυδιαφημισμένη κάμερα των 4 Ultrapixels.

Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε έξυπνη, γρήγορη, καινοτόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι εντυπωσιακή ή εξαιρετική. Δεν ξέρουμε αν το πείραμα της HTC μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν κερδίζει τον ανταγωνισμό. Οι πρωινές φωτογραφίες είναι απλά καλές, ενώ ακόμα και οι βραδινές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς φλας. Αντίθετα, τα αποτελέσματα του βίντεο ήταν σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ για ακόμα μια φορά βρεθήκαμε να παίζουμε με τα ωραία εφέ που ενσωματώνει η εφαρμογή της HTC.

Το Zoe μας έκανε θετική εντύπωση, ειδικά όταν βλέπεις την Gallery σου να κινείται (!), όμως όσο δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός τρόπος να μοιράζεσαι τις στιγμές αυτές, θα μείνει απλά ένα ωραίο αλλά αδιάφορο σχετικά χαρακτηριστικό.

Η αυτονομία της συσκευής δεν μας απογοήτευσε σε καμία περίπτωση, βγάζοντας άνετα μια ολόκληρη μέρα. Σίγουρα δεν αποτελεί βήμα προς τα μπροστά, αλλά αν είστε συνηθισμένοι σε κάποιο smartphone δεν θα απογοητευτείτε.

Τέλος, για το Sense 5 δεν μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που θα δείτε στο βίντεο.

Συμπεράσματα

Εν συντομία, το HTC One είναι πιθανότατα το κορυφαίο κινητό της αγοράς για το 2013. Έχει καλύτερη οθόνη από το Sony Xperia Z, καλύτερο επεξεργαστή και καλύτερα ηχεία. Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν σε ολόκληρο μέγεθος οι φωτογραφίες του, αλλά όποιος προσπαθεί να γίνει επαγγελματίας φωτογράφος με όχημα το κινητό, μάλλον κάποιο λάθος κάνει.

Το μόνο που μένει να μάθουμε, είναι αν η κορυφή θα έχει συγκάτοικο αυτή τη χρονιά, καθώς ο διάδοχος του περσινού βασιλιά (Galaxy S III review) θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.

Αναλυτική ΒαθμολογίαDesignΠοιότητα ΚατασκευήςΑπόδοσηΟθόνηΧαρακτηριστικάΚάμεραΜπαταρίαΛογισμικόΑπόδοση/ΤιμήΤελική Βαθμολογία Goodbyte8-
ΑρνητικάΕργονομία κουμπιών Sense 5.0+
ΘετικάΟθόνη Κατασκευή Ηχεία

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικάHTC OneΣύνοψηΛειτουργικό ΣύστημαAndroid 4.1 Jelly BeanΕπεξεργαστής (CPU)Snapdragon 600 Quad Core 1.7 GhzΚάρτα Γραφικών (GPU)Adreno 320Μνήμη RAM2 GBAποθηκευτικός χώρος32 GB / 64 GBΔιαγώνιος4.7 ίντσεςΑνάλυσηFull HD 1920×1080 pixels (~469 PPI)Δεύτερη Κάμερα2.1 Megapixel Full HD video @30fps + HDRWi-FiWiFi a/ac/b/g/nBluetoothBluetooth 4.0GPSGPS + GLONNASNFCΝΑΙΧωρητικότητα2300 mAhΠάχος9.3 χλστ μέγιστο , 4 χλστ ελάχιστοΒάρος143 γραμμάριαΠροχωρήστε στα Πλήρη Τεχνικά Χαρακτηριστικά →

Keywords
Τυχαία Θέματα