Google Nexus 7, Το τετραπύρηνο τέρας στην προσιτή τιμή [hands-on video]

Goodbyte

Το Google Nexus 7 σκόρπισε χαμόγελα αγοράς σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές tablet όταν ανακοινώθηκε. Στην τιμή των ~180 ευρώ και με τα χαρακτηριστικά του, θεωρείται και σωστά όπως θα δούμε παρακάτω, το απόλυτο Value for Money tablet της αγοράς.

Εισαγωγή

Το Nexus 7 γεννήθηκε από την συνεργασία δύο εταιριών που έχουν μακρά ιστορία στο χώρο. Από τη μία, η Asus

στο hardware και από την άλλη, η Google στο software, δημιούργησαν από κοινού μια συσκευή που θα μπορούσε μεν να είναι καλύτερη, αλλά με δεδομένο τα λεφτά που κοστίζει το τελικό προιόν, ίσως να αγγίζει το τέλειο. Σωστά λοιπόν Θεωρείται αυτή τη στιγμή και είναι το καλύτερο Value for Money στην αγορά των tablets, είτε αυτά τρέχουν Android, είτε κάποιο άλλο λειτουργικό.

Video ReviewΕμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Το Nexus 7 από την μπροστινή όψη δεν ξεχωρίζει σε κάτι από τα υπόλοιπα tablets της αγοράς, είτε είναι 7άρια, είτε 10αρια. Έχουμε την οθόνη μπροστά και τις στρογγυλεμένες γωνίες και την κάμερα στη αριστερή πλευρά.

Η πίσω πλευρά είναι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αφού το πλαστικό αφήνει μία ωραία αφή στο χέρι και οι μικρές τρύπες που έχει, μαζί με το υλικό σε κάνουν να νιώθεις πως θα αντέξει στο χρόνο. Τα πλαστικά του μέρη το βοηθούν και στη μείωση του βάρους (340 γραμμάρια), γεγονός σημαντικό και ευχάρστο για όσους έχουν χρησιμοποιήσει βαρύτερα tablets. Το ματ υλικό, “κολλάει” στα χέρια σας και δεν υπάρχει ποτέ ο φόβος μην σας ξεφύγει.

Κάτι που ίσως δυσαρεστήσει αρκετούς, είναι πως αν πιέσεις με δύναμη αρκετά το περιμετρικό πλαίσιο της οθόνης εμφανίζεται ένα ghosting effect στην οθόνη, πράγμα που πάντως είναι απολύτως κατανοητό όταν πιέζει κάποιος με παραπάνω δύναμη από το κανονικό και κάτω από ήπιες-κανονικές συνθήκες δεν συμβαίνει.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Είχα πιάσει και άλλες συσκευές με Tegra 3 επεξεργαστή αλλά αυτή η δύναμη που βγάζει το tablet, είναι αυτή που θα έπρεπε να παίρνεις όταν μιλάμε για τετραπύρηνο επεξεργαστή έστω και σε αρχιτεκτονική Cortex-A9. To tablet δεν κόλλησε πουθενά -εντάξει ίσως λίγο στον Google Chrome- είτε πρόκειται για αναπαραγωγή Full HD video είτε πρόκειται για παιχνίδια 3D, Riptidee HD, FIFA 2012, Agent Rush και απέδειξε πως η φράση “ότι πληρώνεις παίρνεις” δεν είναι πάντοτε αληθής.

Η οθόνη του είναι αυτό που περιμένεις από ένα tablet δηλαδή τεχνολογία IPS με γωνίες θέασης μέχρι 170 μοίρες και χρώματα έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς προβλήματα στο touch με άμεση ανταπόκριση. Οι movie fans θα την ευχαριστηθούν με το παραπάνω. Ίσως στο βίντεο αυτό να μην αποτυπώνεται σωστά λόγο φίλτρου στην κάμερα που τραβήχτηκε το βίντεο.

Όσον αφορά το λογισμικό, πρόκειται για το Jelly Bean έκδοση 4.1.1 το οποίο μαζί με το Project Butter σας κάνουν να πιστεύεται πως τα hick ups στο UI του Android τέλειωσαν μια και καλή. Το tablet έρχεται με όλες τις εφαρμογές της Google, Google Music, Youtube, Gmail, Maps κτλπ οπότε δεν χρειάζονται επιπλέον λήψεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει υλοποίηση για USB OTG ενεργ

Keywords
Τυχαία Θέματα