Apple Maps, 3 περισσότερα λάθη από του χάρτες της Google και Microsoft!

Goodbyte

Προφανώς θα έχετε ακούσει για τους Apple Maps, την υπηρεσία χαρτών της Apple που έχει σκοπό να τα βάλει με τον γίγαντα του χώρου Google Maps. Οι χάρτες της εταιρείας είναι γρήγοροι και λειτουργούν ομαλά, αλλά δεν είναι όσο ακριβείς θα έπρεπε…

Το site Mashable, διεξήγαγε ένα τεστ,

με διαγωνιζομένους τους Apple Maps, Bing Maps και Google Maps. Και με τις 3 εφαρμογές, έψαξαν για διάφορα σημεία στο χάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στις Η.Π.Α. Το τεστ είχε δύο σκέλη. Αρχικά η εφαρμογή έπρεπε να αναγνωρίσει το σημείο που θέλει ο χρήστης και αν το βρει να μπορέσει να προβάλει με ακρίβεια την τοποθεσία του στο χάρτη.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο καλά για τους χάρτες της Apple. Μόνο 75% των καταχωρήσεων βρέθηκαν στην Αμερική, την στιγμή που ο Microsoft ανταγωνισμός αγγίζει το 80% και οι χάρτες της Google το 90%. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όταν η αναζήτηση βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Aτλαντικού, στην Αγγλία. Εκεί το ποσοστό βουλιάζει στο 50%, οι χάρτες της Microsoft ανακαλύπτουν με επιτυχία το 60% των αναζητήσεων, ενώ το ποσοστό της Google είναι μεγαλύτερο από αυτό της πατρίδας, ξεπερνώντας το 90%.

Φυσικά, θα ήταν άδικο να πούμε ότι οι χάρτες της Apple είναι κακοφτιαγμένοι. Σκεπτόμενοι πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα των Points of Interest(νοσοκομεία, τράπεζες, κέντρα διασκέδασης κ.α) είναι πολύ δύσκολο για μία νέα υπηρεσία να τα έχει όλα καταγεγραμμένα! Σκεφτείτε ότι ακόμα και οι χάρτες της Google που έχουν τόσο χρόνια στην δουλειά και πάλι δεν μπορούν να αγγίξουν το 100%.

Εκεί που πραγματικά πάσχουν οι Apple Maps είναι η ακρίβεια. Όπως θα δείτε και στο διάγραμμα παρακάτω, θεωρώντας ότι το τεστ του Mashable είναι αντικειμενικό, το ποσοστό λαθών των Apple Maps στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τεράστιο και σαν απόλυτο νούμερο (30%), αλλά και συγκριτικά με τις άλλες δύο υπηρεσίες οι οποίες έχουν σφάλμα κοντά στο 5%. Στις εγχώριες καταχωρήσεις και οι 3 υπηρεσίες τα πάνε αρκετά καλά, με τους Bing και Google Maps να έχουν ένα ποσοστό λάθους 1.3 και 1.1% αντίστοιχα και την Apple να πετυχαίνει ποσοστό 3.4%.

Εσάς πως σας φαίνονται οι χάρτες της Apple; Τους χρησιμοποιείτε ή έχετε κατεβάσει τους Google Maps;

Keywords
Τυχαία Θέματα