Υπόθεση Φαίης Μπλάχα: Ένοχος ο Στεφανάκης, καταδίκη και για την αδερφή της

16:56 12/9/2017 - Πηγή: iPop
Ένοχος κρίθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Βαγγέλης Στεφανάκης, σχετικά με την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013. Καταδικαστική είναι η απόφαση και για την αδερφή της Φαίης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Στεφανάκη, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη. Το εν λόγω

αδίκημα δεν δικαιολογεί ισόβια. Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Οι δικαστές και οι ένορκοι έκριναν επίσης ένοχη και την αδερφή του Φαίης, τη Μαριαλένα Μπλάχα, η οποία διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος ήταν σύντροφος του θύματος.

Η Μαριαλένα κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Η Φαίη Μπλάχα έμαθε για τη σχέση της αδερφής της με τον σύντροφό της και έτσι την 6η Απριλίου 2013 τον κάλεσε για να μιλήσουν. Η ίδια νόμιζε πως ο Στεφανάκης θα βγει εκείνο το βράδυ με την αδερφή της. Τελικά, το θύμα ζήτησε τον λόγο απ’ τον σύντροφό της κι εκείνος ξεκίνησε να την χτυπάει. Μετά από δύο εβδομάδες, η Φαίη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η Φαίη είχε πέσε σε κώμα και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται πως δεν θα άλλαζε ακόμα κι είχε εισαχθεί σε ΜΕΘ απ’ την πρώτη στιγμή. Τα χτυπήματα του Στεφανάκη κρίθηκαν ως επαγγελματικά, επειδή ο ίδιος γνώριζε πολεμικές τέχνες.

Αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και επί της ποινής.

Το άρθρο Υπόθεση Φαίης Μπλάχα: Ένοχος ο Στεφανάκης, καταδίκη και για την αδερφή της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα