ΥΠΕΞ κατά της ηγεσίας της Αλβανίας: «Ναρκοθετεί την πορεία της προς την Ε.Ε.»

15:08 1/11/2016 - Πηγή: iPop

Στην επιθετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντ.Ράμα αλλά παράλληλα και στα σχόλια που έκανε το Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απαντήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ της χώρας μας έκανε λόγο «για παραβίαση των μειονοτικών δικαιωμάτων και ναρκοθέτηση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας» και αναφερόμενο στην στάση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε «η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους Δικαίου» και σημείωσε:

«Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν

να διατείνονται urbi et orbi ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη, ναρκοθετώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους. Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, που ήταν όλα ελληνικής καταγωγής» εξηγεί ενώ, όπως τόνισε «πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας»

Αναφέρθηκε μάλιστα και στις δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων σημειώνοντας πως αυτές «παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη. Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Θυμίζουμε, πως σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντί Ράμα, στο Facebook μεταξύ των υπολοίπων ανέφερε «η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς».

Και είχε προσθέσει πως «η ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα είχε, σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, κυρίως αλβανικό πληθυσμό, κάτι ωστόσο που «δεν την καθιστά απολύτως αλβανική πόλη», σε παραλληλισμό με τη Χειμάρρα. Κια δημοσίευσε και μια γκραβούρα που απεικονίζει την Αθήνα του 1670 γράφοντας πως «η Ακρόπολη στέκεται ακόμα χάρη στον Αλβανό Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας, Γεωργίου Δούσμανη, ο οποίος ζήτησε από τους βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Το ΥΠΕΞ της Αλβανίας ανεβάζει τους τόνους για τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα

The post ΥΠΕΞ κατά της ηγεσίας της Αλβανίας: «Ναρκοθετεί την πορεία της προς την Ε.Ε.» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα