Φρένο στα τρακτέρ πατούν οι αγρότες- Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στη δυτική Αχαΐα- Που στήνουν μπλόκα;

09:58 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι στήνουν τα μπλόκα τους σε πολλά σημεία της χώρας και διαδηλώνουν κατά των μέτρων της Κυβέρνησης. Ήδη χθες, Παρασκευή οι αγρότες προχώρησαν στο πρώτο στάδιο κλιμάκωσης των αγωνιστικών τους δράσεων και παρέταξαν τα τρακτέρ τους στη Νίκαια και στον Προμαχώνα, στα σημεία δηλαδή, τα οποία θεωρούνται τα πιο κομβικά των εν εξελίξει κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, στη Νίκαια Λάρισας, οι Θεσσαλοί παραγωγοί

και όχι μόνο έφτασαν εκεί με περίπου 400 τρακτέρ και έτσι η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα, αναμένεται να μείνει κλειστή επ’ αόριστον.

Δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Προμαχώνα οι αγρότες:

Οι αγρότες δεν κατάφεραν να φτάσουν στον Προμαχώνα καθώς η προσπάθεια τους να αποκλείσουν το τελωνείο ναυάγησε αφού οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο.

Οι αγρότες τελικά έφτασαν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα όπου και παρέμειναν.

Την ίδια στιγμή, τονίζουμε, πως οι αγρότες της περιοχής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν αιφνιδιαστικά προς τον μεθοριακό σταθμό. Παράλληλα, εξηγούν, πως δεν προτίθενται να προβούν σε αποκλεισμό της κυκλοφορίας σε κάποιο άλλο σημείο.

Κινητοποιήσεις αλλά με ανοιχτούς δρόμους:

Στις φετινές κινητοποιήσεις είναι πως τα περισσότερα μπλόκα δεν θα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο.

Στα περισσότερα σημεία ανά τη χώρα όπου έχουν παραταχθεί γεωργικά μηχανήματα δεν διακόπτεται η κυκλοφορία, εκτός του κόμβου του Αγίου Δημητρίου της Ιόνιας Οδού, στην Άρτα, αλλά και του παράδρομου στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου στο συγκεκριμένο ύψος (κλείνει καθημερινά μεταξύ 19.00-21.00) και της Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου (κλείνει καθημερινά για ένα δίωρο).

Ο χάρτης των μπλόκων:

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει νέο όργανο με γεωγραφικά χαρακτηριστικά, έχουν σύσκεψη την Παρασκευή στις 17:00 στο Πολύκαστρο Κιλκίς, ενώ στο Αμύνταιο στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, παρουσία αγροτοσυνδικαλιστών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, μεταξύ των οποίων και ο Β. Μπούτας.

Στους δρόμους αναμένεται να βγάλουν τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19:30.

photo: SOOC / Stringer

The post Φρένο στα τρακτέρ πατούν οι αγρότες- Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στη δυτική Αχαΐα- Που στήνουν μπλόκα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα