Τζανακόπουλος: Δεν θέλουμε να κάνουμε μια έξοδο στις αγορές για να πούμε ότι την κάναμε

13:56 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και η επακόλουθη εκταμίευση της δόσης έκλεισαν έναν κύκλο αβεβαιότητας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την εισήγησή του.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία. Στόχος της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί στο έπακρο η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018

Αναφερόμενος στο

Υπουργικό Συμβούλιο και την κόντρα Τσακαλώτου Παππά είπε ότι δεν υπάρχει κόντρα, ούτε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο, ενώ υπήρξε συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μικρές τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το νομοσχέδιο έχουν επιλυθεί . Θα πάρει σύντομα το δρόμο του για ψήφιση στην ελληνική Βουλή

Έξοδος στις αγορές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η φιλολογία και φημολογία περί της πιθανής εξόδου απ’ τις αγορές δεν προκλήθηκε από την Κυβέρνηση αλλά από δημοσιεύματα.

«Παρακολουθούμε στενά τη εξέλιξη και τις στάσεις και όταν η στιγμή είναι κατάλληλη θα κάνουμε την έξοδο στις αγορές».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο υπάροχυν δύο προϋποθέσεις για την έξοδο:

Βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους.Προετοιμασία του εδάφους ώστε τον Αύγουστο του 2018 να επανακτήσουμε την έξοδο της Κυβέρνησης.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε μια έξοδο για να πούμε ότι την κάναμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως μετά την 15η Ιουνίου είναι σαφές ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων έχει κινηθεί με θετικό τρόπο, ωστόσο «η απόφαση της κυβέρνησης δεν σχετίζεται μόνο με τις αποδόσεις αυτές αλλά με μια συνολική στρατηγική που θα καθορίσει και το συγκεκριμένο timing μιας εξόδου».

Όσον αφορά τις φήμες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως κάθε φορά που η ΝΔ δεν έχει κάτι καινούργιο να προσάψει στην κυβέρνηση ανακαλύπτει και έναν ανασχηματισμό.

The post Τζανακόπουλος: Δεν θέλουμε να κάνουμε μια έξοδο στις αγορές για να πούμε ότι την κάναμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα