Τυρί για υγιή καρδιά! Αυτό είναι το μυστικό

11:22 28/4/2017 - Πηγή: iPop

Το τυρί κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στις καρδιές πολλών! Είτε προτιμάς ένα κρεμώδες Brie, ένα εξαιρετικά ώριμο τσένταρ, μια απλή φέτα, ή κάτι εντελώς διαφορετικό, το κακό είναι ότι θεωρείται μια «ανθυγιεινή» απόλαυση. Και αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι διατροφολόγοι τείνουν να αποφεύγουν τo τυρί, όταν παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους υγιεινά τρόφιμα.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, το τυρί δεν είναι ένα τρομερά ανθυγιεινό σνακ, το οποίο πρέπει να

καταναλώνεται μόνο όταν κανείς δεν κοιτάζει.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες έχουν πλέον αποδείξει ότι το τυρί είναι καλό για την καρδιά μας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 139 ενήλικες να συμμετάσχουν σε δοκιμασία διατροφής τυριού 12 εβδομάδων.

Στη συνέχεια χώρισαν τους ενήλικες σε τρεις ομάδες. Οι πρώτοι κλήθηκαν να καταναλώσουν 80 γραμμάρια κανονικού, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριού κάθε μέρα.Η δεύτερη ομάδα κατανάλωσε την ίδια ποσότητα τυριού αλλά της ζητήθηκε να καταναλώνει τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.Η τρίτη ομάδα έπρεπε να αποφύγει το τυρί με κάθε κόστος και να εστιάζει την προσοχή της σε ίσους υδατάνθρακες.

Κάπως απροσδόκητα, η ομάδα που κατανάλωσε σε τυρί πλήρους λίπους κάθε μέρα δεν είδε απολύτως καμία αλλαγή στην χοληστερόλη τους, ούτε είδε καμία αύξηση στην ινσουλίνη τους, στο σάκχαρο του αίματος ή στα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Η πίεσή τους δεν επηρεάστηκε επίσης.

Μετά από πιο προσεκτική έρευνα, οι επιστήμονες σύντομα ανακάλυψαν ότι η υγεία των ατόμων που κατανάλωναν τυρί πλήρους λίπους είχε βελτιωθεί.

Τα επίπεδα HDL (γνωστή και ως «καλή χοληστερόλη») αυξήθηκαν και η μελέτη έδειξε ότι μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τυρί πλήρους λίπους παρείχε στην πραγματικότητα κάποια προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις και μεταβολικές παθήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τυρί έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στην υγεία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αϋπνίας, να ενισχύσει τη διάθεσή μας, να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή μας και πολλά άλλα.

Έτσι, ενώ το τυρί περιέχει νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, απολαμβάνοντας το με μετριοπάθεια ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία σου!

The post Τυρί για υγιή καρδιά! Αυτό είναι το μυστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τυρί, Αυτό,tyri, afto