Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκαμψης

10:42 22/12/2016 - Πηγή: iPop

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds), απεύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το πρωί της Πέμπτης διατυπώνοντας την άποψη πως η χώρα μας βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας

θα συμμετάσχει σήμερα, Πέμπτη, σε εορταστική εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την έναρξη του χαιρετισμού του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του για τη ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων επισημαίνοντας πως αποτελεί «έναν συνδυασμό χρηματοδότησης κι εμπειρίας από θεσμικούς φορείς αλλά κι ευελιξία για τις επενδύσεις».

«Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων θα έχει αντίκτυπο και στην μαζική φυγή στο εξωτερικό» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως
ο αντίκτυπος του στην οικονομία αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη, πως η Κυβέρνηση θα καταφέρει να δώσει ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες έτσι ώστε να μην συνεχίζουν να φεύγουν για το εξωτερικό αλλά να γυρίσουν στην Ελλάδα για να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

«Η ίδρυση του Ταμείου ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τόνισε:

Η χώρα μετά από 7 χρόνια συνεχούς ύφεσης που κόστισε τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1/4 βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκαμψης

Αναφερόμενος σ΄όσα έχει καταφέρει η Κυβέρνηση του ο Πρωθυπουργός είπε: «Πραγματοποιήσαμε μια αξιόπιστη δημοσιονομική προσαρμογή, ομαλοποιήσαμε τις ανισορροπίες του παρελθόντος» και έκανε λόγο για μια εντυπωσιακή και ιστορικών διαστάσεων αλλαγή πορείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στην αλλαγή πορείας που, όπως τόνισε:

Είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ενός συστηματικού σχεδίου δραστικών αλλαγών

«Έγιναν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σημειώνοντας πως έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σταθερό και φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.

Μιλώντας για τη Δημόσια διοίκηση ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως έχει πλέον αναβαθμιστεί και πρόσθεσε ότι προωθούνται αλλαγές στο δικαστικό σύστημα αλλά και ότι αναβαθμίζεται το πτωχευτικό δίκαιο.

«Σταθεροποιήσαμε το τραπεζικό σύστημα» είπε και εν συνεχεία τόνισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για το 2015 απ’ τον ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, εξήγησε πως «βρισκόμαστε στο σημείο η αναγνώριση της προσπάθειάς μας να φανεί στους δείκτες» και τόνισε:

Η Ελλάδα το 2017 θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και μάλιστα σε υψηλούς ρυθμούς

Για τη δεύτερη αξιολόγηση:

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης επισημαίνοντας πως στόχος είναι το άμεσο κλείσιμο της έτσι ώστε, όπως δήλωσε «να βγούμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία».

«Δεν υπάρχει κανείς ευρωπαϊκός Θεσμός που να επιθυμεί να αλλάξει ο οδικός χάρτης» σημείωσε και πρόσθεσε:

Κανείς δεν θα ήθελε την αποθάρρυνση των επενδυτών

«Υπάρχει πρόθεση να στηριχθεί η ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε η δυνατότητα να στηριχθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τονίζοντας πως «τα μεγάλα έργα υποδομών ξεκινούν ήδη,ορισμένα είναι ήδη σε εξέλιξη».

Επίσης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε, πως «η Ελλάδα είναι 6η χώρα παγκοσμίως στην διαθεσιμότητα επιστημόνων κι ερευνητικών κέντρων» και σημείωσε:

Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον αγώνα που καταβάλλεται για να αλλάξει η εικόνα της χώρας εξηγώντας πως είναι σκληρός και εξήγησε πως στόχος είναι «να είμαστε στο επίκεντρο αλλά με θετικό πρόσημο».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε την συνεργασία της Ευρ. Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρ. Ταμείου Επενδύσεων με το ΥΠΟΙΚ.

The post Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκαμψης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα