Τρύφων Αλεξιάδης: Λαϊκιστικές και αναξιόπιστες οι υπερβολές της Νέας Δημοκρατίας

15:54 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από τις νέες δηλώσεις του υπουργού για «λαϊκιστικές και αναξιόπιστες υπερβολές» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία «νέου ληξιπρόθεσμου χρέους» ύψους 11.8 δισ.ευρώ, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τη λογική των κυβερνητικών

αποφάσεων και τα αποτελέσματα αυτών στην οικονομία της χώρας.

Λίγο αργότερα ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε σε παραπληροφόρηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για να λάβει στη συνέχεια ως απάντηση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πως: «Ο κ. Αλεξιάδης προσπαθεί να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ακολούθησε νέος γύρος απαντήσεων από τη μεριά του υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος τονίζει:

Η Ν.Δ. επέλεξε το πλέον δυσμενές πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση (φορολογική πολιτική) και μάλιστα με υπερβολές λαϊκισμού και αναξιοπιστίας, που δεν αρμόζουν στον θεσμικό της ρόλο.

Επιπλέον ο κ. Αλεξιάδης, υπογραμμίζει πως στα πλαίσια ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου, δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των εμπλεκομένων, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία σε ανοικτό διάλογο είτε στη Βουλή, είτε στα ΜΜΕ.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τρύφων Αλεξιάδης: Λαϊκιστικές και αναξιόπιστες οι υπερβολές της Νέας Δημοκρατίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα