Τρία πράγματα που πρέπει να σκέφτεσαι όταν αισθάνεσαι χαζός στη δουλειά

13:54 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές επειδή έχεις κάνει κάποιο λάθος, νιώθεις ο πιο χαζός άνθρωπος του κόσμου στην δουλειά; Πολλές! Να ξέρεις όμως ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σ’ εσένα αλλά σχεδόν σ’ ολόκληρο τον κόσμο! Φυσικά όμως αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχίζεις να το κάνεις! Οπότε όταν έρχεται μια απ’ αυτές τις στιγμές ή μέρες, να θυμάσαι τα παρακάτω:

Είσαι ο μεγαλύτερος κριτής του εαυτού σου

Και μόνο που άνοιξες αυτό το άρθρο σημαίνει

πως είσαι ιδιαίτερα σκληρός με τον εαυτό σου. Κι ενώ είναι υπέροχο που έχεις υψηλά standards για τον εαυτό σου, θα οδηγηθείς στην τρέλα εάν επικεντρώνεσαι μόνο στο τί θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα.

Σου προτείνουμε να κάνεις κάτι για να αρχίσεις να βλέπεις με λίγο πιο θετικό μάτι τον εαυτό σου: Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο τέλος της εβδομάδας για να κάνεις μια ανασκόπηση σ’ όλο το θετικό feedback που σου έχουν δώσει αφεντικά και συνάδελφοί σου.

Όλοι κάνουν λάθη

Ακόμα και οι άνθρωποι που εσύ δεν έχεις δει ποτέ να κάνουν λάθη, έχουν τις αδύναμες στιγμές τους. Η αλήθεια είναι όμως πως πιθανότατα για να τους βλέπεις αλάθητους, μαθαίνουν από τα λάθη τους και προσπαθούν να μην τα επαναλαμβάνουν. Και σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο! Αντί να επικεντρώνεσαι στο ότι θα ήθελες να είσαι όπως οι άλλοι και να αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνουν λάθη όπως εσύ- που κάνουν έτσι κι αλλιώς-, προσπάθησε να μάθεις από τα δικά σου.

Δεν θα σε είχαν προσλάβει εάν δεν ήσουν ικανός

Όσο χαζός και να νιώθεις ότι είσαι την στιγμή ενός λάθους, πίστεψέ μας ο εργοδότης σου δεν είναι τόσο ώστε να σε προσλάμβανε εάν δεν σε θεωρούσε έξυπνο και ικανό. Εάν μόνο αυτή η σκέψη δεν είναι αρκετή, μίλα με τον εργοδότη σου και ρώτησέ τον ποιες δεξιότητές σου πιστεύει ότι θα μπορούσες να εξελίξεις και δούλεψε πάνω σ’ αυτό.

The post Τρία πράγματα που πρέπει να σκέφτεσαι όταν αισθάνεσαι χαζός στη δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα