Τρία αντίτυπα του βιβλίου «Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας» του Ουμπέρτο Έκο σε περιμένουν να τα διεκδικήσεις

16:32 15/12/2016 - Πηγή: iPop

«Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας», το τελευταίο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο που αποτελεί ουσιαστικά ένα «ανθολόγιο» με τα κείμενα του φιλοσόφου που έγραψε τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του ως συνεργάτης του περιοδικού «L’ Espresso».

Ένα βιβλίο που αξίζει να έχεις στη συλλογή σου, που συγκεντρώνει με ιδιαίτερο τρόπο τα σπουδαία άρθρα που έγραψε ο Έκο.

Πώς θα διεκδικήσετε ένα απ’ τα τρία αντίτυπα του βιβλίου «Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας»;

Μπορείτε να διεκδικήσετε τρία αντίτυπα του βιβλίου «Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας» κάνοντας

like και share στο προφίλ σας στο Facebook το σχετικό post που θα βρείτε στη σελίδα του iPop.gr στο Facebook.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κρίση των ιδεολογιών, κρίση των κομμάτων, ξέφρενος ατομικισμός. Αυτός είναι –ως γνωστόν– ο χώρος στον οποίο κινούμαστε∙ μια ρευστή κοινωνία, όπου δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί ένα πολικό αστέρι (παρόλο που είναι εύκολο να βρεθούν πλήθος αστέρια κι αστεράκια).

Εδώ βρίσκουμε τα πιο οικεία πρόσωπα αυτής της κοινωνίας: τα προσωπεία της πολιτικής, τις εμμονές των ΜΜΕ για ακροαματικότητες που όλα (ή σχεδόν όλα) δείχνουν να συμμερίζονται, τη συμβίωση με τα κινητά μας τηλέφωνα, την αγένεια. Και φυσικά, πολλά άλλα που ο Ουμπέρτο Έκο αφηγούνταν τακτικά στη στήλη του La bustina di Minerva.

Είναι μια κοινωνία, η ρευστή κοινωνία, όπου μερικές φορές το μη νόημα φαίνεται να κατατροπώνει τη λογική, με ανεπανάληπτα βεβαίως κωμικά αποτελέσματα, αλλά με συνέπειες όχι ιδιαίτερα καθησυχαστικές. Σύγχυση, αποσύνδεση, κατακλυσμός από έξεις που συχνά αποτελούν απλώς κοινούς τόπους.

«Πάπε Σατάν, πάπε Σατάν αλέπε», έλεγε στην 7η ωδή της Κόλασης, από τη Θεία Κωμωδία, ο Δάντης Αλιγκέρι ανάμεσα στον θαυμασμό, στον πόνο, στην οργή, στην απειλή και ίσως στην ειρωνεία.

Λίγα λόγια για τον Ουμπέρτο Έκο

Ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφές Ουμπέρτο Έκο αφού εγκατέλειψε σε νεαρή ηλικία τις σπουδές του στη Νομική, ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Από το 1962 ως το τέλος του 1970 ανέπτυξε τη δική του θεωρία στη Σημειολογία.

Τα μυθιστορήματά του ξεκίνησε να γράφει στη δεκαετία του 1970, κάνοντας την αρχή με το «Το Όνομα του Ρόδου», το οποίο και τον καθιέρωσε. Λόγω του συγκεκριμένο μυθιστορήματος τιμήθηκε με το βραβείο Strega το 1981 και το Médicis Étranger το 1982.

Άλλα σημαντικά έργα του είναι «Το Κοιμητήρια της Πράγας», «Φύλλο Μηδέν», «Το Νησί της Προηγούμενης Μέρας», «Το εκκρεμές του Φουκώ», «Το Μπαουντολίνο».

Ο Ουμπέρτο Έκο έφυγε απ’ την ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο στα 84 του χρόνια.

The post Τρία αντίτυπα του βιβλίου «Χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας» του Ουμπέρτο Έκο σε περιμένουν να τα διεκδικήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα