Τραυμάτισες τα νύχια του σκύλου σου; Μην πανικοβάλλεσαι!

15:26 18/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι λάτρεις των σκυλιών γνωρίζουν ότι τα περισσότερα πρέπει να έχουν τα νύχια τους κομμένα. Είναι ζήτημα υγιεινής. Τα μακριά νύχια μπορεί μεταξύ άλλων να βλάψουν και το ίδιο το σκυλί σου με το να τον αναγκάσουν να περπατάει περίεργα ή να αναπτυχθούν μέσα στο δέρμα. Κι αυτό είναι το τελευταίο που θέλουμε.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων (και τα σκυλιά τους) μισούν το κόψιμο των νυχιών. Τα σκυλιά έχουν μάθει ότι πολλές φορές τα νύχια κόβονται πολύ κοντά και αυτό πονάει. Κανένας σκύλος δεν θέλει να πονέσει και

κανένας άνθρωπος δεν θέλει να πονέσει τον σκύλο του.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν κόβεις τα νύχια του σκύλου σου διότι υπάρχει κίνδυνος να βλάψεις τα νεύρα και τα αγγεία του, να αιμορραγεί και να πονάει πολύ.

Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που του τα κόψεις πολύ κοντά;

Μην ανησυχείς. Εκτός κι αν το σκυλί σου έχει μια διαταραχή πήξης (που πιθανότατα θα το γνώριζες) το νύχι θα σταματήσει αν αιμορραγεί από μόνο του.

Πίεσε το κρατώντας ένα καθαρό πανί, αν το σκυλί σου το ανεχτεί.

Εφάρμοσε πάγο. Οι ψυχρές θερμοκρασίες προκαλούν συρρίκνωση των δοχείων και έτσι επιβραδύνεται η ροή του αίματος στην περιοχή ενώ επιτρέπει τα αιμοπετάλια να προσκολληθούν στον τραυματισμό.
Αν και η ψύξη στην περιοχή μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης, στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσει η κρύα αίσθηση σε μια περιοχή που έχει τραυματιστεί.

Εφάρμοσε μια πούδρα. Υπάρχουν αρκετές σκόνες στο εμπόριο τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις.

Εφάρμοσε έναν επίδεσμο. Τα περισσότερα σκυλιά θα χρειαστούν κάποιο είδος επιδέσμου για να προστατεύσουν την πληγή. Τύλιξε ολόκληρο το πόδι και όχι μόνο το νύχι που έχει τραυματιστεί. Ο επίδεσμος πρέπει να είναι αρκετά γερός (αλλά ποτέ πολύ σφιχτό) ώστε να μην γλιστρά όταν το σκυλί σου περπατάει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα για το κόψιμο των νυχιών του σκύλου σου για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Photo: tom.arthur

The post Τραυμάτισες τα νύχια του σκύλου σου; Μην πανικοβάλλεσαι! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
μαυρα νυχια σκυλου πως ξεχωριζω το νευρο, νυχι σκυλου νευρο
Τυχαία Θέματα