Τουρκία: Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα

13:55 15/4/2017 - Πηγή: iPop

Λίγες ώρες απομένουν ακόμα προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει το αν ο Erdogan θα πάρει εξουσίες που πολλοί παρομοιάζουν με αυτές ενός Σουλτάνου.

Στις κάλπες θα οδηγηθούν περίπου 55 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, ενώ ολόκληρη η χώρα «ζει και αναπνέει» για την αυριανή διαδικασία.

Οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις,

δείχνουν πως θα εκτυλιχθεί ένα θρίλερ για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος, αφού σε άλλες βγαίνει μπροστά το «ΟΧΙ» και άλλες δίνουν προβάδισμα στο «ΝΑΙ».

Οι γυναίκες ψηφίζουν «ΟΧΙ»

Εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε 12 πόλεις της Τουρκίας την Πέμπτη το βράδυ, καλώντας τους Τούρκους να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο συνταγματικό δημοψήφισμα, που μπορεί να μεταμορφώσει το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας σε μια ενισχυμένη προεδρεία.

Το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα της Τουρκίας αλλά είναι διεθνές καθώς το αν θα ψηφιστούν οι 18 τροπολογίες για τις ενισχυμένες εξουσίες στον Erdogan, απασχολεί κυρίως την Ευρώπη με την οποία έχει ανοίξει μέτωπο σε επίπεδο δηλώσεων ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Erdogan αρνείται ότι θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε ομοσπονδιακό κράτος

Ο πρόεδρος Εrdogan αρνήθηκε σήμερα ότι θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε ομοσπονδιακό κράτος, με σκοπό να καθησυχάσει τους υπερεθνικιστές συμμάχους του, τους οποίους έχει ανάγκη για να κερδίσει το δημοψήφισμα.

Ο ίδιος απάντησε στην ανησυχία την οποία εξέφρασε ηγέτης του δεξιού υπερεθνικιστικού κόμματος MHP, ο οποίος κατηγόρησε έναν σύμβουλο του Εrdogan ότι άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο ομοσπονδιοποίησης της Τουρκίας μετά τo δημοψήφισμα.

Ο Erdogan τόνισε πως δεν υπάρχει πρόθεση για ομοσπονδιοποίηση.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος υπερασπιστής της ενιαίας δομής της Τουρκίας, και θα είμαστε πάντα. Ορισμένοι μιλούν για ομοσπονδιοποίηση. Τίποτα από αυτά δεν είναι στην ημερήσια διάταξή μας, και δεν θα είναι ποτέ», δήλωσε ο Erdogan.

Photo/πηγή: reuters.co.uk

The post Τουρκία: Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα